|
|
-
József
-
|
Paeli Suutari:
Ha valaki mindig is pöttyös bögrét akart, erre vágyott, de nincsen a közelben egyetlen bögre sem, az ember hajlamos inni a kristálypohárból is.
Azután, ahogy telik az idő, egyre jobban zavarja, hogy kristálypohárból kell innia, így elkezdi rávenni a kristálypoharat, hogy legyen már bögre.
Olyanokat mond, hogy "már háromszor megbeszéltük, hogy növesztesz ide oldalra egy kis fület!", meg hogy "sokkal jobb volna mindenkinek, ha nem lennél ennyire átlátszó, kezd idegesíteni"... stb.
Ahelyett, hogy keresne magának egy bögrét!
Ha valaki bögrét szeretne, igyon abból, és hagyja, hogy más boldog legyen a kristálypohárral.
Ez a bögrék szabálya.
|
|
-
József
-
|
Feldmár András: Azért, ami két ember között történik, mindketten felelősek.
A jóért is, a rosszért is.
|
|
-
József
-
|
Steve Berry:
Az ember hajt az országúton, és meglát egy kígyót, mozdulatlanul az úttest közepén.
A fickó megállt, és látta, hogy a kígyó megsebesült.
Ezért hazavitte, ápolta, meggyógyította.
Amikor a kígyó fölépült, kinyitotta neki a bejárati ajtót, hogy elmehessen.
Ahogy a csörgőkígyó kifelé tekergődzött, megmarta a lábán.
Mielőtt a méreg végzett volna vele, még odaszólt a kígyónak: "Befogadtalak, etettelek, meggyógyítottam a sebeidet, és most azzal fizetsz, hogy megmarsz?"
A kígyó megállt, és azt válaszolta: "Ez mind igaz. De mindeközben végig tudtad, hogy én kígyó vagyok."
|
|
-
József
-
|
Lin Jü-tang: Az elégedettség titka: nem sajnálni, ami nincs. Értékelni, ami van.
|
Utolsó szerkesztés: 9 éve 5 hónapja ezelőtt Írta: József.
|
-
József
-
|
Jorge Bucay: Meg tudlak tanítani arra, hogy miként kell átkelni a folyón, meg tudlak tanítani arra, hogy miként kell felmászni egy hegyre, de azt nem tudom neked megmondani, hogy hol van a te folyód és hol van a te hegyed.
|
|
-
József
-
|
Oravecz Nóra: Ne raktározd tovább a fájdalmat, engedd el, menj tovább, ne bénítsd magad olyan emlékképekkel, amik már soha nem történnek meg újra.
Nyitottnak kell lenned az újra, mert másképp örökre benne ragadsz egy érzésben, ami, ha nem vigyázol, csak az őrületbe fog kergetni. Lépj túl rajta, nincs rá szükséged.
Ha képtelen vagy rá, készülj fel a legrosszabbra: az utolsó boldogságcseppet is kicsavarja a szívedből, majd darabokra tépi, te meg semmit sem tudsz tenni ellene egészen addig, amíg meg nem érted, hogy a szeretet nem bánt, nem sebez, nem akar fájdalmat okozni. Ellenben támogat, fogja a kezedet, és erőt ad, hiszen nem fél melletted lenni.
|
Utolsó szerkesztés: 9 éve 5 hónapja ezelőtt Írta: József.
|
|
|
|