29 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mezőhír

Mezőfalva: Adománygyűjtés a rászorulóknak – az idén egy kicsit másképp!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Mezőfalva: Adománygyűjtés a rászorulóknak – az idén egy kicsit másképp!

Szociális, Családsegítő és Gyermekjóléti Intézmény felhívása!

Szociális, Családsegítő és Gyermekjóléti Intézmény adománygyűjtést szervez a karácsonyig tartó időszakban. Az akció célja, hogy a nehéz sorsú családok, vagy éppen az egyedül élők karácsonya is ünnepélyesebb, meghittebb lehessen. A szervezők az idén nem csak a gyerekekre gondoltak, hanem szülőkre, nagyszülőkre is, akiknek szomorúvá teszi az ünnepet, hogy nincs mit adni szeretteiknek. Bármilyen felajánlást várnak, amit akár egy felnőtt is adhat gyermekének, vagy gyermek az édesanyjának. Megunt dísztárgy, ruha, játék, használati eszköz, élelmiszer, stb.

Kérjük jelezzék, ha tudnak olyan, számunkra ismeretlen családot, idős embert, aki rászorulna a segítségre, de magától sohasem kérne!

Legyen az ünnep mindenkié!

 

A Szociális, Családsegítő és Gyermekjóléti Intézmény adománygyűjtést szervez a karácsonyig tartó időszakban – az idén egy kicsit másképp

Sokan év közben is adakoznak, hacsak lehetőségük van rá. Az év végi ünnepek kezdetével mégis egyre nyitottabbak vagyunk arra, hogy odafigyeljünk a hátrányos helyzetű, nélkülöző embertársainkra. Az alábbi beszélgetés bizony elgondolkodtató!

Három asszony arról beszélt lelkesen, hogy mi lesz a karácsonyi menü, mi kerül a fa alá az unokának. Vagyis csak ketten beszéltek. A harmadik mélyen és keserűen hallgatott. Jött is a kérdés: És te?" - Én nem tudok semmit adni az unokáimnak. Hát, végül is, a karácsony is olyan nap, mint a többi. Csak szomorúbb - és visszanyelte a feltörő könnyeit...”

Adni jó! Ez az öröm azonban nem adatik meg mindenkinek., ezért az idén karácsonyi ajándékokat gyűjtünk. A gyerekek mellett a szülőkre, nagyszülőkre is gondolunk, akiknek az teszi szomorúvá az ünnepet, hogy nincs mit adni a szeretteiknek. Bármilyen felajánlást várunk, amit egy idős szülő is adhat a felnőtt gyermekének, vagy egy gyermek az édesanyjának, édesapjának. Lehet megunt dísztárgy, terítő, függöny, karácsonyfadísz, konyhai felszerelés, hasznos apróság, játék, könyv, meleg ruha, vagy tavalyról megmaradt csomagolópapír, szalag, illetve bármi, ami jó állapotú és használható. Örülünk a tartós élelmiszernek is! Nem baj, ha csak egy liszted van, de szeretnél segíteni. Ez is sokat jelent.

Segíts, hogy segíthessünk!

Most pedig hozzád szólok, akit nem ismerek, mert soha nem kértél semmit, legyél bármilyen korú. Hozzád, aki éjt nappallá téve dolgozol, gyűrnek a hétköznapok, mégsem lesz a karácsonyfa alatt semmi, ezért rettegsz az ünneptől. Keress meg bennünket bátran. Téged várunk!

Engedd, hogy segíthessünk!

Kedves szomszédok, barátok, ismerősök, rokonok! Kérjük jelezzék felénk, ha tudnak olyan, számunkra ismeretlen családot, idős embert, aki rászorulna a segítségre, de magától sohasem kérne!

A felajánlásokat, jelzéseket, kéréseket várjuk a Szociális Családsegítő és Gyermekjóléti Intézménybe; 2422 Mezőfalva, Piac tér 3. sz.

Telefon: 25/506 - 900, 25/506 - 901.

Share