23 | 07 | 2024
Főmenü
Események
July 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Mezőhír

Képviselői indítvány

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

 

Képviselői indítvány

Tisztelt Polgármester úr!

Tisztelt Jegyző úr!

Tisztelt Aljegyző-asszony!

Tisztelt Alpolgármester úr!

Tisztelt Képviselőtársak!

 

Természetesen csak a magam nevében beszélhetek, és a magam képviselői véleményét írhatom le…

Amikor megvásároltuk a Kinizsi utcai Diszkó épületét, reményteljes volt a helyzet: fiataljainknak, és a már nem is annyira fiatal mezőfalviaknak lehet, sőt lesz egy olyan helyük, ahol minőségi szórakozást találhatnak, biztonságos keretek között. A hely központisága, annak adottságai és az a vezetői eltökéltség, ami akkor tetten érhető volt, komoly lehetőségeket sejtetett.

Nos, az ingatlan vásárlása óta eltelt két-három év, és néhány egyedi alkalom kivételével csak zárt ajtókkal találkozhatunk itt. Természetesen ismerem az indokokat: önkormányzati pénzen - felújítás végett - hozzá kellene nyúlni az épülethez, és erre nincs fedezet.

De mi lenne akkor, ha más, ha valaki olyan nyúlna hozzá a diszkóhoz, aki ért hozzá, akinek ez a szakmája? Aki tudja, mik az igények; hogyan kell üzemeltetni egy szórakozóhelyet professzionális módon. És aki képes befektetni.

Igen, van, illetve vannak ilyen személyek!

Megfelelő kondíciójú bérbeadással több legyet is üthetnénk egy csapásra: volna egy igényes hely, ahol a mezőfalviak szórakozhatnának; lenne egy hely, amit bérleménybe adva felújíttathatnánk és korszerűsíthetnénk önkormányzati beinvesztálás nélkül; valamint lehetne egy olyan exkluzív színhely, melyet önkormányzati események megtartására is nyugodtan használhatnánk. Nem is beszélve arról, hogy akár még vendéglátós munkahelyeket is teremthetnénk mezőfalviak számára…

Nyilván az érdeklődés véges, hiszen máshol (is) tárt karokkal várják a befektetni vágyókat. Azokat, akik minden feltételnek és előírásnak megfelelve hajlandóak beruházni komoly anyagi tételeket. Meglátásom szerint nem volna szabadna lecsúszni erről a lehetőségről!

 

Bán Balázs, képviselő

Share