05 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
Cikkekről

TÉMA: A stabilitásra koncentrálnak a falu vezetői

A stabilitásra koncentrálnak a falu vezetői 9 éve 3 hónapja ezelőtt #846

  • csardas2
  • csardas2 profilkép
  • Nem elérhető
  • Adminisztrátor
  • Hozzászólások: 94
  • Karma: 0

A stabilitásra koncentrálnak a falu vezetői

A működés kap prioritást. Új adókat és személyi átalakításokat nem terveznek 2015-ben. Év eleji riportunkban Márok Csabát Mezőfalva polgármesterét kérdeztük eredményekről, változásokról és egyéb közösséget érintő témákról:

A stabilitásra koncentrálnak a vezetők

A stabilitásra koncentrálnak a falu vezetői

A működés kap prioritást. Új adókat és személyi átalakításokat nem terveznek 2015-ben. Év eleji riportunkban Márok Csabát Mezőfalva polgármesterét kérdeztük eredményekről, változásokról és egyéb közösséget érintő témákról:

- Mezőfalva fejlődési iránya 2015-ben milyen úton haladhat tovább?

- A legfontosabb mindig a stabilitás! Összhangban a költségvetési törvény várható, vagy érvényes változásaival már készült egy koncepció az előző év végén. Ennek tükrében a képviselőkkel informális beszélgetésen egyeztetünk az irányokról. Az információk függvényében építjük be majd a javaslatokat. Fontos megjegyezni, hogy az előző költségvetés is feladatalapú volt, tehát amit az útra adtak, azt arra kellett költeni. Közel 600 millió Ft-ból gazdálkodunk. A legnagyobb kiadást intézményeink fenntartása okozza, de ez egyben öröm is, hiszen sok és jól működő intézményről kell gondoskodni. Más települések átadták iskoláikat az államnak, mi nem szívesen adnánk ki a kezünkből. Költségvetési oldalon a bevételi források nem nagyon növelhetőek, inkább a kiadásokat próbáljuk csökkenteni.

Napelemfarm a művelődési ház udvarán

A beadott energetikai pályázatunk is ezt a célt szolgálja, hiszen egy fűtés, világítás korszerűsítéssel komoly megtakarítás érhető el. A fejlődési irányt pedig meghatározza a 2014-2020-as Települési Operatív Program (TOP). Ehhez több elképzeléssel is pályáztunk. Az indulásról még nincs információ, de reménykedünk a sikeres részvételben. Szerencsére az előbb említett rendszert 100 %-os finanszírozással alakították ki, tehát nem kell attól tartani, hogy költségben túl lövi magát az önkormányzat. Az energetikai fejlesztések mellett erősen gondolkodunk a munkahelyteremtésen. Már többször volt alkalom a laktanyában különböző delegációkkal felmérni a befektetési lehetőségeket. Egy üzem, vagy cég letelepedése nagyot lendítene a foglalkoztatási számokon.

- Lesznek új adók?

- A képviselő-testületnek már novemberben dönteni kellett. Akkor is azt a javaslatot fogadták el, hogy ne kerüljön sor új adó bevezetésére!

- Személyi, intézményi változások?

- Az önkormányzati intézményeknél az elmúlt évben lezajlott vezetőváltások okozta helyzetek mára stabilizálódtak. Az öregek napközi otthonában jól érzik magukat a gondozottak. Béke, nyugalom van. Az óvodánál is megbarátkoztak az új vezető elképzeléseivel. Itt kiemelendő, hogy a kollektíva nagyon komolyan összefogott a szülői munkaközösséggel. Értékes eredményeit láthattuk a nyár végi felújításoknál. Említhetjük a legújabb akciót is, melynél az elektromos hulladékok szakszerű összegyűjtésével a következő nagy projektre, a folyosó felújítására próbálnak fedezetet teremteni. Nagy személyi változásokat nem tervezünk. Az óvodakonyhánál és az egészségügyi szolgáltatásnál két dolgozónknál kell majd helyettesítésről gondoskodni, mivel náluk örömteli események várhatóak. A művelődési háznál pedig szintén jó hír, hogy mind személyi, mind tárgyi feltételek rendelkezésre állnak.

- Végső összefoglaló?

- A 2014-es évben azért zajlott az élet bőven. A három választás egy kicsit megkavarta azt a bizonyos állóvizet. Személy szerint 2015-re nyugodt kis építkezést kívánok! Biztos vagyok benne, csak az összefogásra képes település tud fejlődni. Mezőfalva az elmúlt évben bőven bizonyította, hogy ezt meg tudja tenni!

 

Cikk olvasása...
HL
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

A stabilitásra koncentrálnak a falu vezetői 9 éve 3 hónapja ezelőtt #847

  • József
  • József profilkép
Korrekt elképzelésnek nézhet elébe a falu.
Kár, hogy nincs kiemelt cél, fejlesztendő terület!
Ezt hiányolom.
Ha pedig volna ilyen, akkor elsősorban a munkahelyteremtést említeném, amiről a polgármester úr említést sem tett.
Ez baj.

Hasonlóan fontos terület volna a KÖZBIZTONSÁG javítása, mert az jelenleg Mezőfalván is rossz.

Tehát az "állóvizet" - aminek megzavarásán sajnálkozik a polgármester úr -, nem kellene visszahozni!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

A stabilitásra koncentrálnak a falu vezetői 9 éve 3 hónapja ezelőtt #857

  • József
  • József profilkép
Idézet a polgármester úrtól: "...A három választás egy kicsit megkavarta azt a bizonyos állóvizet."

Ezt az "állóvizet" szeretné a polgármester úr ismét visszaállítani, a 2015-ös évtől.
Részben érthető, hogy a langyos állóvízben nyugodtabb egy polgármester és a testület élete, - ezért ezt kívánnák, mintsem a kihívásokat, a fejlődést hozó mozgalmas napokat, hónapokat.
Mert ez kérem munka, és jobb nem csinálni semmi megerőltetőt, nem vitázni testületen belül, inkább főzni valamit a bográcsban.

Kicsit bosszús vagyok, mert Mezőfalván hektikusan, de mégis rendszeresen nincs víz.

Legutóbb a búcsú napjáról írtam, hogy délidőben szűnt meg a vízszolgáltatás, hosszú órákra.
Akkor sok családnál voltak vendégek, és milyen kínos volt, hogy még a WC-t sem tudták/ tudtuk használni!

Ma ismételten nem volt víz!
Fél nyolc körül szűnt meg a vezetékben a víznyomás, és 13 óráig NEM VOLT VÍZ!!!!!


Kérdezzük, mi az oka ennek a krónikus vízhiánynak, Mezőfalván????

Talán a polgármester úr - ha kicsit beleunt már az állóvizébe -, utána járhatna ennek a lehetetlen, sok száz, vagy ezer ember életét megzavaró ismétlődő problémának, és megoldást találna erre.

Lehetetlen kérés?
Vagy megzavarnánk az állóvízben való létében?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.158 másodperc