07 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
Ez az Ötletláda opcionális kategória fejléce.

TÉMA: Számítástechnika:Hardver,programok,alkalmazás

Számítástechnika:Hardver,progr​amok,alkalmazás 10 éve 10 hónapja ezelőtt #299

  • Hokifli
  • Hokifli profilkép
CCleaner Professional Edition (Verzió: 4.02.4115 x86 & x64)



Nyelv: Angol | Méret: 4MB

Leírás:
A CCleaner-rel a felhasználó eltávolíthatja a nem használt, szükségtelen fájlokat a merevlemezrõl és számos más támogatott programból, illetve a webböngészõkbõl például az elõzményeket, vagy a cookies-okat. Kitisztíthatjuk vele még a lomtárat, a memóriát, a töredezett fájlokat, a naplófájlokat, a fájltöredékeket és még számos más adatot is. A program emellett megkeresi és javítja az olyan hibákat, mint például a nem-használt fájl-kiterjesztések, program-bejegyzések és hiányzó megosztott DLL fájlokat a Windows Registry-ben.
támogatott op.rendszer:win xp,win7,win vista,win 8,(32 és 64 minden esetben)
Telepítés:

- Installáljuk fel a programot.
- Másoljuk át a Crack mappa tartalmát a telepítési mappájába.

Create Dowload Linkre katt!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Számítástechnika:Hardver,progr​amok,alkalmazás 10 éve 10 hónapja ezelőtt #303

  • Hokifli
  • Hokifli profilkép
Kedvenc programjaink régebbi változatai – ingyen!

Mielőtt elmondjuk hogyan, ejtsünk néhány szót arról, hogy egyáltalán...

Mielőtt elmondjuk hogyan, ejtsünk néhány szót arról, hogy egyáltalán miért keresnénk régi programokat. Ennek több oka is lehet. A szoftverek újabb és újabb változatai egyre több erőforrást igényelnek, így csak folyamatos hardverfrissítéssel lehet követni a programok frissítéseit. A legtöbb esetben azonban csak a megszokott és bevált szolgáltatásokat használjuk, így nincs is szükségünk a legújabb verziókra. Sokan arra is esküsznek, hogy egy-egy alkalmazás korábbi változata gyorsabb, jobb és könnyebben kezelhető. Ebben is van némi igazság. És az sem egy utolsó szempont, hogy a népszerű programok korábbi változatai még „tiszták” voltak, ami ma már egyre kevesebb szoftverről mondható el. Manapság már elfogadott gyakorlat, hogy spyware-ek is belekerülnek a programkódba, a szintén gyakori biztonsági résekről nem is beszélve. Sajnos, hiába is ácsingózunk a régi programok után, a szoftverkészítők oldalairól egy új változat megjelenése után a korábbiakat már nem lehet elérni.

Mindezek után nem csoda, hogy egyre népszerűbb az Oldversion.com oldal, ahol a leggyakrabban használt programok régebbi változatait lehet megtalálni, és ingyen letölteni. A gyűjtemény 2001-ig visszamenően tartalmazza 179 program 2388 változatát. Olyan „sztárprogramokat” is megtalálhatunk itt, mint az ACDSee, az MSN Messenger, a WinZip, az Alcohol 120, a CloneCD vagy a Total Commander. Egy programot kiválasztva elolvashatjuk a rövid leírását, és közvetlenül az OldVersion oldaláról le is tölthetjük a régi változatokat. Ez teljesen legális, mert csak olyan programok kerültek be az adatbázisba, amelynek a régi változatai már hivatalosan is ingyenesek.
Aki tehát úgy gondolja, hogy nincs szüksége mindig a legfrissebb program változatokra és megfelel nekik a valamivel kevesebb szolgáltatást nyújtó, azonban kevesebb erőforrást is igénylő, esetenként gyorsabb verzió, az ingyen juthat remek szoftverekhez ezen az oldalon.
A mottó: az új nem mindig jobb
Utolsó szerkesztés: 10 éve 10 hónapja ezelőtt Írta: Hokifli.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Számítástechnika:Hardver,progr​amok,alkalmazás 10 éve 10 hónapja ezelőtt #318

  • Hokifli
  • Hokifli profilkép
Melyik böngésző véd leginkább az adathalászat ellen?

Az utóbbi években a legnépszerűbb böngészők mindegyike sokat fejlődött az adathalász célokat szolgáló weboldalak kiszűrésének tekintetében. Most viszont gyorsulni kellene.
Az NSS Labs szakemberei ezúttal a webböngészőket vették górcső alá. A tesztjeik során kifejezetten arra voltak kíváncsiak, hogy a legszélesebb körben használt böngészők milyen hatékonysággal képesek kiszűrni azokat a weboldalakat, amelyek adathalász célokat szolgálnak. Vagyis azt vizsgálták, hogy az egyes szoftverek egy-egy adatlopásra alkalmas weblap letöltésekor milyen arányban figyelmeztetik a felhasználókat a veszélyekre.

A tesztben a Google Chrome 21, a Mozilla Firefox 15, az Apple Safari 5 és az Internet Explorer 10 vett részt. A szakemberek az elemzésükbe összesen 2291 darab olyan URL-t vontak be, amelyek adathalász weboldalakra vezettek. A vizsgálatok során kiderült, hogy az adathalászat elleni védekezés szempontjából jelenleg a Google Chrome teljesít a legjobban, amely a nemkívánatos oldalak 94 százalékát ismerte fel. Ugyanakkor a többi böngésző sem maradt le túlságosan a tesztek során. Az Internet Explorer 92 százalékos, a Safari 91 százalékos, míg a Firefox 90 százalékos teljesítménnyel végzett. Az Internet Explorer kapcsán meg kell említeni, hogy ez volt az egyetlen böngésző a megmérettetésen, amely nem a Google SafeBrowsing technológiáját, illetve API-ját használja az adathalász webhelyek azonosításához, hanem a Microsoft SmartScreen megoldását.

Forrás: NSS Labs

A szakemberek a teszteket nemcsak egyszer futtatták, hanem tíz napon keresztül rendszeresen mérték fel azt, hogy melyik böngésző, hány URL kapcsán küld figyelmeztetést. Erre azért volt szükség, mert csak így lehetett megállapítani azt, hogy melyik alkalmazás képes a leggyorsabban reagálni azokra az újonnan létrehozott káros weboldalakra, amelyeket a feketelisták még nem tartalmaznak. A reakcióidő tekintetében a Firefox lett a győztes, ugyanis átalagosan 2,35 órán belül képes volt reagálni az újonnan megjelenő ártalmas weblapokra. Ugyanez az idő a többi böngésző esetében több mint 5 órára adódott.

Jelentős fejlődés

"2009-ben a legjobb böngésző 83 százalékos eredményt ért el, a legrosszabb pedig 2 százalékot. Nyilvánvalóan az összes tesztelt alkalmazás fejlesztője jelentős előrelépést tett azon funkciók tekintetében, amelyek az adathalász támadások megakadályozását szolgálják" - vélekedett az NSS Labs. A biztonsági kutatók szerint a böngészők fejlesztői előtt most az a legnagyobb kihívás, hogy tovább csökkentsék az adathalász oldalak megjelenésére adott reakcióidőt, különösen azon márkák, brandek esetében, amelyek a leggyakrabban kerülnek az adattolvajok célkeresztjébe.

Az APWG (Anti-Phishing World Group) munkacsoport legfrissebb felmérése szerint 2012-ben havonta átlagosan 50 ezer új adathalász weboldal jelent meg az interneten. Azonban sok esetben ezek a weblapok egy napon belül elérhetetlenné is váltak. Mindez azt jelenti, hogy az adathalászok azzal próbálják megnehezíteni a feketelistás védelmi megoldások dolgát, hogy gyakran változtatják a nemkívánatos weblapjaikat, ami miatt a biztonsági technológiák fokozott reakcióképességére van szükség.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Számítástechnika:Hardver,progr​amok,alkalmazás 10 éve 10 hónapja ezelőtt #320

  • Hokifli
  • Hokifli profilkép
Most már bárki letöltheti az új Windows-t

Közzétette a Windows 8.1 ISO fájljait a Microsoft, így most már Windows 8 nélkül is telepíthető a legújabb operációs rendszer.
A Microsoft szerdán jelentette be a Windows 8.1-es verzióját. Már ekkor közzétették a Preview kiadást, ezt azonban csak az telepíthette ingyen számítógépére, akinek a Windows 8 volt az alap operációs rendszere. Most felkerültek a Win 8.1 oldalára az ISO fájlok is, így a korábbi Windows-verziókkal rendelkezők is ingyenesen telepíthetik a legújabb változatot.

A Windows 8.1 Preview változata innen tölthető le:
Windows 8.1

A hozzá tartozó termékkulcs az NTTX3-RV7VB-T7X7F-WQYYY-9Y92F - ezt kell megadnia mindenkinek a termék telepítéséhez.

A Microsoft tájékoztatása szerint a Windows 8.1 Preview jelenleg nem támogatott bizonyos táblagépeken és személyi számítógépeken, amelyek az újabb 32 bites Atom processzorokat használják.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Számítástechnika:Hardver,progr​amok,alkalmazás 10 éve 10 hónapja ezelőtt #331

  • Hokifli
  • Hokifli profilkép
Így kereshetsz nyom nélkül a weben
A PRISM okozta botrány miatt sokan elpártoltak a Google-től és a Bingtől.
Miután kiderült, hogy az amerikaiak nyugodt szívvel kémkednek a világ felhasználói iránt, elég sokan elpártoltak a hagyományos keresőktől az adatvédelem kérdése miatt. Így a Google és a Bing is számos embert veszített, akik az anonimitást ígérő DuckDuckGohoz pártoltak át. 

A keresőmotor forgalma 33 százalékkal emelkedett a botrány kirobbanása óta. A DuckDuckGo abban jeleskedik, hogy nem engedi meg a felhasználói lekövetését, ezért tulajdonképpen valódi adatbiztonságot ad. A Google-lel szemben a DuckDuckGo nem tárolja el bizonyos ideig sem a kereséseket és az egyéb adatokat, és más weboldalaknak sem küld információkat, így a hirdetőknek sem. 

A PRISM okozta botrány sokak szerint remek példa arra, hogy miért is kellene tudatosabban élünk a weben, és kicsit aggódnunk a nyomon követések miatt. A DuckDuckGo egyébként semmilyen kérelmet nem kapott adatok kiadására, mégpedig azért, mert nem is tárolnak semmit.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Számítástechnika:Hardver,progr​amok,alkalmazás 10 éve 10 hónapja ezelőtt #343

  • Hokifli
  • Hokifli profilkép
Egy oldal, ahol mindenféle ingyenes képmanipuláló eszközt megtalál.

Se szeri, se száma a képmanipuláló eszközöknek az alábbi oldalon.
Számos netes oldal szolgáltatása közül válogathatunk, ha fényképeinket alakítgatnánk, változtatnánk, feldobnánk. A Viscomsoft viszont kimagaslik ezek közül, ugyanis egy gyűjtőoldalon kínálja mindezt – csak győzzünk válogatni a lehetőségekből.

Találunk itt fotómontázs-készítőt, GIF-effektekkel egészíthetjük ki meglévő fotóinkat, de persze a szokásos képhatásokat is bevethetjük, vagy akár animált GIF-ekké alakíthatjuk a képeket, mi több, akár számos mókás effekttel is feldobhatjuk.
Bármelyik lehetőségre kattintunk, egy új oldalra jutunk, ahol végrehajthatjuk a beavatkozásokat (majd az eredményt természetesen elmenthetjük), viszont a felső sorban megtalálható az összes többi lehetőség ikonja, úgyhogy egyszerűen válthatunk is közöttük. A legszebb az egészben, hogy mindez ingyenes.
http://www.viscomsoftonline.com/
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.139 másodperc