23 | 07 | 2024
Főmenü
Események
July 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Van már alpolgármestere Mezőfalvának!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Sóki László a szavazatszámláló bizottság elnöke ismerteti a végeredményt

Van már alpolgármestere Mezőfalvának!

Kijutottunk a kátyúból, most már egy irányba szalad a szekér! Hét érvényes szavazat mellett 5 igennel és két nemmel Molnárné Troppert Mária 5 évig Mezőfalva alpolgármester asszonya. A szerdai testületi ülés egyik legfontosabb döntésében sarkalatos ügy végére tettek pontot a képviselők. Az alpolgármester választásról Márok Csaba polgármestert és az új alpolgármestert kérdeztük.

- A második nekifutásra sikeresen túljutott a testület az alpolgármester választáson. Az ügy meglepetése, hogy teljesen más nevet javasolt a tisztség betöltéséhez Márok Csaba Mezőfalva polgármestere. Mi volt a változás oka? A korábbi alpolgármester munkájával elégedetlen?

- Semmi ilyesmi nincs! Az előző procedúra azért volt számomra érdekes, mert a bizottsági helyek megbeszélése kapcsán mindenki tisztában volt azzal, ki, milyen bizottsági helyre kerül. Ez alapján azzal is tisztában kellett lenniük a képviselőknek, hogy kit fogok jelölni. A kialakult helyzet miatt az alpolgármesteri javaslatnak el kellett menni abba az irányba, amelyik mentén szavatolható a település biztonságos működtetése. Ezt kellett előtérbe helyezni, és nem személyes, vagy egyéb dolgok vezérletével adtam be az új javaslatot. A mai szavazáson viszont látszott, hogy azt a személyt, akit javasoltam, a képviselők nagy többsége elfogadott. Nekem az az elsődleges szempont, hogy a településen rend legyen, és biztonságosan működjön. Baj akkor van, ha a polgármesterrel valami történik és nem tud aláírni. Nagyon nagy gondot tud okozni, ha nincs aláíró a faluban, mert akkor nincs semmi nemű pénzmozgás. Tehát hangsúlyozom, ez a törvényes működéshez elengedhetetlen – indokolta a javaslatát Márok Csaba Mezőfalva polgármestere.

A szavazás eredményhirdetése után az új alpolgármestert is mikrofon elé kértük:

- Molnárné Troppert Mária új szerepkörben, alpolgármester asszonyként a falu vezetői között van. Sokakat meglepett a javaslat. Csak egyetlen kérdésre keressük a választ: hogyan tudja ezt a feladatot vállalni?

Molnárné Troppert Mária

- 1998 óta vagyok az önkormányzati munkában, mint német kisebbségi elnök, illetve képviselő. 2006-tól az önkormányzat munkájában is benne vagyok. A közélet most már az életem részévé vált. Talán elég nagy tapasztalattal rendelkezem, és most így alakult a helyzet, hogy a testületből négyen rám gondoltak. Mint faluszerte ismert közéleti személyiség ebben a pozícióban el tudom látni a feladatokat. A döntésre felkészültem, mert bennem is felmerült, az iskolai munka mellett milyen módon felelhetek meg az elvárásoknak? A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ is hozzájárult, valamint az iskola vezetése is nagyon pozitívan állt a kérdéshez. Igyekszünk közös erővel megtalálni a legoptimálisabb megoldásokat, hogy az iskolai órák és az önkormányzati teendők se maradjanak el.

 

A döntéssel sikerült egy olyan hajó vitorlájából kifogni a szelet, melynek útja a halogatással sokkal lassabban ért volna partot. Mezőfalva képviselői mindenképpen egy komoly kérdésre tettek pontot.

 

 

 

Share
A cikk megtárgyalása a fórumon (1 hozzászólás).