29 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ősztől gimnáziumba járhatnak a felnőttek

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Ősztől gimnáziumba járhatnak a felnőttek

Felnőttek az iskolapadban

Elkerülhetetlenül közeleg a nyári szünidő vége, időszerű továbbtanulási tervekkel is felkészülni az iskolára. Az oktatási intézményekbe azonban nem csak gyerekek és fiatalok járnak, de jelen van egyre nagyobb számban a felnőttképzés is. Mezőfalván a Kálvin János Református Gimnázium, Általános Iskola és Szakiskola kihelyezett évfolyamán tanulhatnak az iskolai kort meghaladó emberek. Érdeklődésünkre Lakos Angéla osztályfőnök mutatta be az intézményi lehetőségeket.

Mi újság a Kálvin Gimi háza táján?

A Kálvin János Református Gimnázium, Általános Iskola és Szakiskola többcélú intézmény. 2014-ben alapította fenntartója, a Pilisi Református Egyházközség. Fő profilja az iskolarendszerű felnőttoktatás. A 2015/16. tanévben 503 tanulót képzett, ebből Mezőfalván egy osztálynyi felnőtt tanult.

Mit nyújt a Kálvin Iskola a mezőfalviaknak?

  • Színvonalas oktatást, érettségire való felkészítést, amelyre garancia, hogy az itt tanító pedagógusoknak sok-sok év felnőttoktatási tapasztalata van.

  • Célirányos felkészítést a kötelező érettségi tárgyakból (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, angol nyelv).

  • A kötelezően választható érettségi tárgyak (nálunk: biológia, földrajz, informatika) mellett szerepel a református hittan választható érettségi tantárgyként, de igény szerint megszervezzük a katolikus és az evangélikus hittanoktatást és érettségire való felkészítést is.

  • A siker érdekében elindítjuk a 16-25 éves fiatal felnőttek számára Nem engedjük el a kezed elnevezésű MENTOR PROGRAMUNKAT. A program azt a célt szolgálja, hogy a nappali rendszerű középfokú oktatásból kikerülő tanulók ne vesszenek el. A Kálvin Gimnázium Mezőfalvi Telephelyére esti tagozatra jelentkező diákok a gimnáziumi képzés (10-11. évfolyam) mellé választhatják a mentor programot is. Az oktatás terén nagy tapasztalattal rendelkező tanáraink közül a személyiségüknek megfelelő mentor segíti a fiatalokat a tanulás megtervezésében és megvalósításában (időbeosztás, tananyag egységekre tagolása, a tanulás tanulása, tanulási nehézségek leküzdése, kifogások kezelése). A mentor egyik legfontosabb feladata, hogy támogassa a tanulót vágyainak célokká alakításában, és kitűzött céljainak megvalósításában.

A 2015/16. tanévben a Kálvin Gimnázium 3 telephelyen szervezett rendes középszintű érettségit, ahol összesen 70 fő tett sikeres vizsgát. Az érettségin minden tanulónk megfelelt.

A következő tanévben Mezőfalván 10. és 11. évfolyamon szervezünk osztályokat. Lehetőséget adunk a tanulmányi idő lerövidítésére (2 év) osztályozóvizsga letételével.

Várjuk minden olyan nem tanköteles (16. életévüket betöltött) diák jelentkezését, aki gimnáziumi, szakközépiskolai tanulmányait megszakította – akár nappali, akár esti vagy levelező képzésben -, és most folytatni szeretné. Lehetőség van arra, hogy a tavalyi évben indult osztályhoz csatlakozzon az a diák, akinek befejezett 10. évfolyamról van bizonyítványa, illetve várjuk az új jelentkezőket a most induló 10. évfolyamba.

Jelentkezési lap letölthető honlapunkról: www.kalvinsuli.hu

További felvilágosítás: Lakos Angéla, osztályfőnök: 06 20 31 28 321 vagy This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Share