29 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mezőfalva: Elballagtak a „véndiákok”

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Képek a mezőfalvi ballagásról itt! >>>

 

Mezőfalva: Elballagtak a „véndiákok”

Negyvenhét diák intett búcsút általános iskolai tanulmányainak. „Végiggondolták az elmúlt nyolc évet, és rájöttek, bőven van miről nosztalgiázni – ezekkel a szavakkal köszöntek el régi diáktársaiktól a most ballagók.Mezőfalván két osztálynyi végzős tanuló öltözött szép ruhába, hogy a tanév végi hagyományokat folytatva ünnepélyes keretek között tegyenek pontot az életüket jelentősen meghatározó szakaszra. Az utolsó osztályfőnöki óra végén az iskola vezetése is bekopogott a termekbe. Mezőfalván hagyományszerűen a ballagáskor mindig elhangzó Maurice Maeterlinck Kék madár idézetét hozták kinyomtatva ajándékba. Az utolsó csengetésre felsorakozó diákok az iskolát megkerülve az udvaron kialakított ballagási helyre vonultak, ahol már nagyon várták őket a hozzátartozók. Először a hetedikesek búcsúztaták a ballagókat, majd Jaksics Erzsébet iskolaigazgató a következő szavakkal engedte útjukra a nyolc évet lezáró diákokat:

- „Egyszer mindennek elérkezik a vége, s akkor búcsúzni kell. A búcsú egy nemes feladat. Fontos, mert lezár egy időszakot, az élet egy szakaszát elhatárolja a többitől. Ekkor bezárul egy ajtó, de ettől nem szabad megijedni, tudni kell az új irány felé fordulni, és meglátni a feltáruló lehetőségeket, ahogy Nagy László mondja: „Töröld le könnyedet, kisírt szemedben mosoly legyen és derű. Hiszen minden nap kezdődik valami nagyszerű, valami gyönyörű." - folytatódott az ünnepi beszéd. „Kedves ballagó diákok! Bízom abban, hogy a mezőfalvi iskolában eltöltött évek, az itt megszerzett tudás, az élmények sokasága, tanáraitok embersége és szeretete elegendő éltető erőt, jó talajt adott nektek ahhoz, hogy az előttetek álló új kihívásoknak megfeleljetek, s hogy boldog, sikeres, teljes életetek legyen” – fejezte be köszöntőjét az iskolaigazgató. A folytatásban a kiemelkedően teljesítő diákok jutalmazása következett.

Hajnal Marcell "Iskolánk Büszkesége címet veszi át Márok CSaba polgármestertől és Deák Károlytól az Iskolafejlesztési Alapítvány elnökétől

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítványtól „ISKOLÁNK BÜSZKESÉGE” kitüntető címben részesült Hajnal Marcell 8.a osztályos tanuló, aki kiváló tanulmányi munkájával nemcsak iskolánk, de településünk büszkesége is, hiszen magatartásával, szerénységével, tudásával mindig a közösség javára vált. Az iskola diákönkormányzatának nyolc éven keresztül volt értékes, meghatározó tagja. Nyitott és segítőkész személyisége, valamint őszinte érdeklődése a világ és embertársai iránt ösztönözte őt arra, hogy számos versenyen részt vegyen, és sikereivel öregbítse iskolánk hírnevét. Nyolc éven át kitűnő bizonyítvánnyal örvendeztette meg tanárait és szüleit, így méltó az „Iskolánk büszkesége” megtisztelő címre. Marci a német nyelv elsajátításában nyújtott kimagasló eredményéért, a német tánchagyományok ápolásáért, valamint községünk hagyományőrző ünnepein való emlékezetes szerepléseiért tárgyjutalmat is átvehetett.

Gárdonyi Réka az Év Diákja cím birtokos

„AZ ÉV DIÁKJA” elismerésben Gárdonyi Réka 8.a osztályos tanuló részesült, aki kitűnő tanulmányi eredménye mellett kiemelkedő közösségi munkát végzett az elmúlt nyolc évben. Nemcsak osztályának, hanem az egész felső tagozatnak is meghatározó, pozitív személyisége volt. Elsős kora óta tanult német nemzetiségi nyelvet, melynek kapcsán számtalan nagyszerű versenyeredményével öregbítette iskolánk jó hírnevét. Az egyik legnagyobb elismerést 2016 áprilisában kapta a "Szép magyar beszéd" országos szépkiejtési versenyen, ahol Kazinczy Emlékérmes lett az arany minősítés megszerzésével. Ezen kívül részt vett számos helyi és tankerületi mesemondó, Kazinczy- és szavalóversenyen, melyeken mindig előkelő helyen végezett. Több évig tartó néptáncos és népi énekes múltjának köszönhetően többször elkápráztatott bennünket tudásával a különböző gálaműsorokon, rendezvényeken. Legfőbb feladatának, hivatásának a tanulást tartja, s nap mint nap mindent megtesz azért, hogy képességei legjavát nyújthassa. Tanulmányi munkájában elért eredményei, bájos egyénisége jó példa valamennyi diákunk számára. Réka a német nyelv elsajátításában nyújtott kimagasló eredményéért, a német tánchagyományok ápolásáért, valamint községünk hagyományőrző ünnepein való emlékezetes szerepléseiért tárgyjutalmat is átvehetett.

Oláh Réka

Az évek során számtalan Mosoly Díj talált gazdára, amivel legkiválóbb tanulók teljesítményét jutalmazták. A ballagás alkalmából az iskola vezetősége által életre hívott Útravaló Mosoly Díjjal köszöntek el Oláh Réka 8.b osztályos tanulótól, aki jó magaviseletű, szorgalmas, és rendkívül segítőkész végzős diák. Társai és tanárai bármikor, bármiben számíthattak rá legyen az egy dekoráció elkészítése, vagy a társainak mindennapi, lelki megsegítése. A kisebbek felnéztek rá és ő, mint egy óvó néni úgy gondoskodott róluk. Ballagásával az iskola egy felelősségteljes, példamutató és tisztelettudó diákja búcsúzik.

 

Útravaló Mosoly Díjban részesült Vass Virág 8. a osztályos tanuló is, aki jó magaviseletű, tehetséges, rendkívül szorgalmas, és segítőkész. Osztályközösségéért kiemelkedően sokat tett. A felnőttekkel szemben tisztelettudó, kortársaival kedves. Mindent beragyogó optimizmusa, felelősségtudata, kedves, vidám személyisége nagyszerű példa mindenki számára. Virág a német nyelv elsajátításában nyújtott kimagasló eredményéért, a német tánchagyományok ápolásáért, valamint községünk hagyományőrző ünnepein való emlékezetes szerepléseiért tárgyjutalmat is átvehetett.

A 8.a osztályból Farkas Réka jeles tanulmányi eredményéért, valamint a művészetoktatás néptánc tagozatán tanúsított szorgalmáért és teljesítményéért kapott elismerést. A német nyelv elsajátításában nyújtott kimagasló eredményéért, a német tánchagyományok ápolásáért, valamint községünk hagyományőrző ünnepein való emlékezetes szerepléseiért tárgyjutalomban részesült.

Pintér Dzsenifer 8.a osztályos tanuló jeles tanulmányi eredményéért, példás magatartásáért és szorgalmáért, valamint a természettudományok tanulásában elért kiemelkedő sikereiért könyvjutalomban részesült. Dzsenifer a német nyelv elsajátításában nyújtott kimagasló eredményéért, a német tánchagyományok ápolásáért, valamint községünk hagyományőrző ünnepein való emlékezetes szerepléseiért tárgyjutalmat kapott.

Szekeres Brigitta 8.a osztályos diákunk a művészetoktatás néptánc tagozatán végzett kitartó, lelkes és színvonalas munkájáért vett át könyvjutalmat. Brigitta a német nyelv elsajátításában nyújtott kimagasló eredményéért, a német tánchagyományok ápolásáért, valamint községünk hagyományőrző ünnepein való emlékezetes szerepléseiért tárgyjutalomban részesült.

A 8.a osztályból Takács Balázs jó tanulmányi eredményéért, a matematika, informatika és a német nyelv elsajátításában nyújtott kimagasló eredményéért, továbbá a német tánchagyományok ápolásáért, valamint községünk hagyományőrző ünnepein való emlékezetes szerepléseiért kapott elismerést.

Sümegi Dánielt a labdarúgás sportágban nyújtott kimagasló teljesítményéért jutalmazták.

Rabi Dániel jó tanulmányi eredményéért, példamutató magatartásáért, és kiemelkedő sporttevékenységéért könyvjutalmat vehetett át.

Puskás Dorina a német nyelv elsajátításában tanúsított szorgalmáért, továbbá a német tánchagyományok ápolásáért, valamint községünk hagyományőrző ünnepein való emlékezetes szerepléseiért kapott elismerést.

A német hagyományőrzésért átadott díjakat a Német Nemzetiségi Önkormányzat biztosította.

A 8.b osztály tanulói közül Keresztes Péter példamutató magatartásáért, Matlag Karina 8. b osztályos tanuló közösségi munkájáért kapott elismerést. Cserni Brigitta 8. b osztályos tanulónak sikeres képzőművészeti tevékenységéért szól a dicséretet és könyvjutalom.

Léhner Balázs 8.b osztályos tanuló példamutató magatartásával érdemelt ki megbecsülést és könyvajándékot.

További képek a ballagásról itt! >>>

A gyerekeket követően elismerésben részesültek az iskolai közösségért sokat dolgozó szülők is. Sümeginé Vörös Hajnalkának, Vassné Hegedűs Szilviának és Matlag Nikolettának Koppányi Péter a szülői munkaközösség elnöke köszönte meg az áldozatos munkát.

 

 

Share