02 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Nyolc év emlékeinek intettek búcsút a mezőfalvi végzős diákok

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Nyolc év emlékeinek intettek búcsút a mezőfalvi végzős diákok

Ballagás, ahogy még sosem volt. Búcsú az évektől, és talán búcsú a vírustól is.

Szokatlan és különleges – ezek a jelzők is illenének az idei iskolai ballagásokra, hiszen mindenki részese volt, mindenki átélte a közelmúlt pandémiás helyzetét. Az élet azonban bármilyen akadályt is gördít az ember elé, mi azt megoldjuk. Lehet akár példa is ez a kitartás és találékonyság a hátralévő életszakaszra a most ballagó diákoknak. Ők már biztosan tudják, az összefogás a közös felelősségvállalás átlendít minden nehézségen. A nyolc év alatt ebből is került a tarisznyába, no, meg a sok együtt töltött emlék. A Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola 2020-as ballagásáról Jaksics Erzsébet igazgatótól kaptunk információt – köszönjük!

A képre kattintva nagyban is megtekinthető!

 

 

 

„Arra születtem, hogy kis gyermek legyek,

S anyám mellett lassan játsszam az életemet.

Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,

S megértsem a szóból azt amit lehet.

S végül arra jöttem én a világra,

Ó, hogy elhiggyem azt, hogy nem vagyok hiába.”

(Adamis Anna)


 

Kedves Búcsúzó Diákok! Tisztelt Tanári kar! Kedves Vendégeink!

Köszönöm, hogy elfogadták meghívásunkat, s így ebben a rendkívüli helyzetben is együtt tudjuk ünnepelni iskolánk végzős diákjait!

Az imént elhangzott Adamis Anna dalszöveg tartja kordában csapongó gondolataimat, mikoris e jeles esemény, a ballagás alkalmából iránymutatást, útravalót kell adnom végzős diákjaink számára.

Kedves ballagó nyolcadikosok! Nem szokványos módon záródik általános iskolai életetek. A világ és benne hazánk közelmúltbeli eseményei, a járvány okozta rendkívüli helyzet és ennek következményei nehéz, de nem kilátástalan helyzet elé állítottak valamennyiünket. Tudom, hogy március 16 óta, a tantermen kívüli, digitális oktatás miatt többen megtapasztaltátok a felelősségvállalás és önállóság új dimenzióit, az „Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,” sorok gondolatiságát.

Az elmúlt hetekben, a kényszerű távolságtartás miatt is talán gyakrabban eszetekbe jutott, hogy hamarosan el kell válnotok egymástól, el kell köszönnötök kedves iskolátoktól. Megértem, ha a szomorúságotokba egy kis düh is vegyül, s úgy érzitek, a dal szerint kellet volna zajlania az életnek, mely szerint

„Arra születtem, hogy kis gyermek legyek,

S anyám mellett lassan játsszam az életemet.”,

de a világjárvány mindent megváltoztatott, s korábban elképzelhetetlen kihívások elé állított benneteket, családjaitokat és tanáraitokat. Örülök, hogy valamennyien derekasan helytállunk, s eljutottunk a mai naphoz, mikor is lezárjuk általános iskolai életeteket.

Arra kérlek benneteket, ezekben az emelkedett pillanatokban, gondoljatok hálával azokra, akik egyengették útjaitokat, akik tágabb környezetetekben aggódtak értetek, a fészek biztonságát nyújtották számotokra. Szüleitekre és tanáraitokra, akik a tanulás becsületére, a tudás tiszteletére, helytállásra neveltek benneteket.

Az iskola, amit most magatok mögött hagytok az életetek örömeiből, egyszerű és tiszta gondolatokból, becsületes akarásotokból, a tudásért és a sikerért való önfeláldozásotokból táplálkozik. Mindabból, amit a természettudományok felfedeztek, a művészetek megalkottak, egyszóval abból a gyönyörű, sokszor megfoghatatlan valamiből, amit életnek nevezünk. Ide indultok. Kívánom nektek, hogy a nálunk szerzett tudás boldog és sikeres életet biztosítson számotokra, s hogy beteljesedjenek számotokra a dalszöveg sorai, mely szerint.

„S végül arra jöttem én a világra,

Ó, hogy elhiggyem azt, nem vagyok hiába.”

E gondolatok jegyében szeretném felkérni Márok Csabát, településünk polgármesterét, a Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány kuratóriumának tagját, hogy adja át végzőseink díjait!

A képre kattintva nagyban is megtekinthető!

 

„Iskolánk Büszkesége” kitüntető címben részesül Deák Flóra 8.a osztályos tanuló, aki kiváló tanulmányi munkájával nem csak iskolánk, de településünk büszkesége is, hiszen magatartásával, szerénységével, szorgalmával, tudásával mindig a közösség javára volt. Nyitott és segítőkész gondolkozása, biztos értékrendje osztályának és évfolyamának meghatározó alakjává tette őt. Mivel nyolc éven keresztül tanult német nemzetiségi nyelvet a képzés sikeres és meghatározó alakja lett. Kiváló tanulmányi munkáját számos országos és tankerületi versenyen kamatoztatta. Célja, hogy középfokú C típusú nyelvvizsgát szerezzen a tanév végére. Tanulmányaiban elért eredményei, kitűnő bizonyítványa, társaihoz való viszonya, szerénysége, bájos egyénisége jó példa valamennyi diákunk számára. Flóra a német nemzetiségi nyelv tanulásában elért kiváló teljesítményéért és a nyelvi versenyeken elért eredményeiért ajándékutalványt vehet át Molnárné Troppert Máriától a Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetőjétől.

 

Az „Év Diákja” elismerésben Koncz Levente Kenéz 8.a osztályos tanuló részesül, aki jó tanulmányi eredménye mellett kiemelkedő közösségi munkát végzett az elmúlt nyolc évben. Nem csak osztályának, évfolyamának, hanem egész iskolájának is meghatározó, pozitív személyisége volt. A diákönkormányzat elnökeként számos iskolai program ötlete és megvalósítása fűződik nevéhez. Szívesen vett részt ünnepélyeken, sőt sokszor más évfolyamok műsoraiban is vállalt feladatokat. Az alapfokú művészetoktatás néptánc tagozatának évekig volt lelkes, kiemelkedő teljesítményt nyújtó tagja. Nyitott személyisége, valamint őszinte elköteleződése a táncművészetek iránt ösztönözte őt arra, hogy számos megmérettetésen, versenyen vegyen részt és sikeres eredményeivel öregbítse iskolánk hírnevét. Művészeti tevékenysége, kitartása, közösségi tevékenysége miatt állítjuk jó példának valamennyi diákunk elé.

Levente a német nemzetiségi nyelv tanulásában elért jó teljesítményéért és a nyelvi versenyeken elért eredményeiért ajándékutalványt vehet át, a Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetőjétől.

Az évek során számtalan Mosoly Díjjal jutalmaztuk legkiválóbb tanulóink teljesítményét, s most, ballagásuk alkalmából az iskola vezetői által életre hívott Útravaló Mosoly Díjjal köszönünk el büszkeségeinktől. Ezüst láncot vehet át Novoth Kitti 8.a osztályos tanuló, aki példás tanulmányi munkájú, szorgalmas, tisztelettudó diákunk. Iskolai és községi ünnepeink meghatározó egyénisége volt, aki a német nyelv tanulásában nyújtott kiemelkedő teljesítményéért és szorgalmáért is dicséretet érdemel, s ajándékutalványban részesül a Német Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából.

Molnár Réka 8.b osztályos diákunk szorgalmával, tisztelettudó magatartásával, példás tanulmányi munkájával érdemelte ki az Útravaló Mosoly Díjat. Kedves egyénisége, s az osztályközössége iránt tanúsított felelősségérzete, önzetlen segítőkészsége, jó példával szolgált társainak, ezért ezüst nyakláncot vehet át iskolánk igazgatóhelyettesétől, Horváth Lászlónétól.

További díjazottjaink:

A 8.a osztályból

Példamutató szorgalmáért, magatartásáért, közösségi munkájáért és a német nyelv tanulásában nyújtott kiemelkedő teljesítményéért, valamint a nyelvi versenyeken elért sikereiért ajándékutalványt vehet át Halla Viktória, Forrai Diána, Varga Bálint, , és Kölesdi Péter.

Pikó Lilla példamutató szorgalmával, magatartásával, áldozatos közösségi munkájával és a német nyelv elsajátításában tanúsított szorgalmával vívta ki elismerésünket.

Könyvjutalomban részesül Bodor Jázmin közösségi munkájáért és a művészetoktatás néptánc és képzőművészet tanszakain nyújtott teljesítményéért.

Csizmadia Dóra és Filipszky János példamutató szorgalmukért, tisztelettudó magatartásukért és kiemelkedő közösségi munkájukért kapnak elismerést.

Rostás Arnold közösségi munkájáért és a birkózó sportágban végzett tevékenységéért és sikereiért vehet át könyvjutalmat.

A 8. b osztályból Szikora Réka példamutató magatartásáért, szolgalmáért és lelkes, önzetlen közösségi munkájáért kap elismerést.

Nagy Eszter példamutató, 8 éven át mindvégig töretlen szolgalmáért, tisztelettudó magatartásáért és közösségi munkájáért vehet át könyvjutalmat.

Kovács Barbara példamutató magatartásáért, szolgalmáért és közösségi munkájáért kap dicséretet.

Horváth Viktor jó tanulmányi munkájáért vehet át könyvjutalmat.

Szili Esztert szorgalmáért és példamutató magatartásáért jutalmazzuk.

Fekete Noel és Stempely Balázs kiemelkedő közösségi munkájával és önzetlen segítőkészségével érdemelte ki dicséretünket.

Az imént elismert sok nagyszerű teljesítmény nem jöhetett volna létre a segítő szülői háttér nélkül. A ballagó osztályok szülői munkaközösségi tagjainak szeretné most köszönetét kifejezni Kovácsné Virág Anita elnök asszony.

Megkérem Molnárné Masinka Erikát, Péntek Katát, Novothné Krisztinát és Koncz Ferencet, hogy fáradjanak hozzánk. Köszönjük 8 éven át tanúsított fáradságos munkájukat!

 

Iskolánkban hagyományosan minden ballagáson elhangzanak a következő gondolatok:

„A kék madarat nem kell távoli országokban keresni. A Kék madár mindig velünk van, ha szeretjük egymást és örülünk az élet legkisebb ajándékainak is. De mindig elrepül, ha bántjuk egymást, ha irigykedve figyeljük a mások örömét. Mert a Kék madár maga a boldogság és kalitkája az emberi szív.”

(Maurice Maeterlinck)

Kedves ballagó diákok!

Kívánom nektek, hogy a boldogság mindig a szívetekben lakozhasson! A búcsú nem könnyű. Az osztályfőnökötöknek ez most mindenkinél jobban fáj. Ők most útra bocsátanak, elengednek benneteket. (Lufik elengedése)

Legyen az éltetek könnyű, szárnyaljatok magasra vágyaitokon, mint ezek a jelképek, s ha tehetitek, térjetek majd mindig vissza hozzánk úgy, ahogy a most felröppenő galambok teszik. (Galambok reptetése)

Jó utat!

Az iskolai balalgás videója itt látható: https://www.youtube.com/watch?v=LbssaPiUgOc  

 

8.a osztály – Hajas Erika

  1.  Bodor Jázmin

  2. Csizmadia Dóra

  3. Deák Flóra

  4. Filipszky János Zoltán

  5. Forrai Diána Kitti

  6. Fürész Csenge

  7. Halla Viktória

  8. Illés Alexandra Mónika

  9. Kiss Kitti

  10. Koncz Levente Kenéz

  11. Kovács Dominika

  12. Kölesdi Péter

  13. Magyar Levente Tamás

  14. Munkácsi Adrienn

  15. Novoth Kitti

  16. Pikó Lilla Gabriella

  17. Portász Kinga

  18. Rostás István Arnold

  19. Schneider Viktória Cintia

  20. Szabó Alexandra

  21. Tóth Melinda

  22. Varga Bálint Gábor

8.b osztály – Koncz Tímea

  1. Erdélyi Dzsenifer Barbara

  2. Fekete Noel

  3. Horváth Viktor

  4. Jásper Máté

  5. Kolompár Veronika Dorina

  6. Kovács Barbara

  7. Licska Tünde Vivien

  8. Molnár Réka

  9. Nagy Eszter

  10. Nagy Krisztián

  11. Németh Balázs

  12. Németh Ervin

  13. Papp Bence

  14. Pintér Martin

  15. Schrick Alina

  16. Stempely Balázs

  17. Szikora Réka

  18. Szili Eszter

  19. Takács Annamária

  20. Tibor Bence

  21. Vörös Szabina

  22. Vörös Zsanett 

 


 

Share