28 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Az idén is rendben indult a tanév Mezőfalván

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Foto: Barcza-Horvát Mercédesz

Az idén is rendben indult a tanév Mezőfalván

Minden ősszel óriási izgalom szülőnek, gyereknek egyaránt a tanévkezdés. Az idei tanévnyitó szeptember 1-re, péntek délelőttre esett, ahol az iskola összes diákját köszöntötték.  A tanévnyitón elhangzottakat Jaksics Erzsébet a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetője juttatta el lapunknak.

A nagyok ünnepi műsorukban megidézték a nyári szünet fesztelen szabadidős tevékenységeit, majd a csengő szó után katonás rendben, fegyelmezetten és szorgalmasan tanulva idézték meg a 2023-2024- es tanévet.
 

 

- Kedves 6. évfolyamos diákjaink, köszönöm az átadott tankönyvet, mely a 2023- 24- es tanévet szimbolizálja! Már 17. éve az én tisztem, hogy az új tanév első napján köszöntsem tisztelt vendégeinket, a kedves szülőket és iskolánk közösségét!

 

Nagy örömömre szolgál, hogy körbetekintve sok-sok mosolygós arcot, vidáman csillogó szemeket látok magam körül. Meg kell, hogy állapítsam, sokat nőttetek, és erősödtetek a nyáron. Nekem úgy tűnik, hogy mindenkinek kellemesen telt a vakációja, s remélem ehhez hozzájárult az is, hogy számtalan iskolai táborozáson vehettetek részt, melyek során sok-sok érdekes, izgalmas élménnyel gazdagodtatok.  Örülök, hogy a szünidőben vigyáztatok magatokra, nem látok gipszelt kezeket, lábakat. Úgy halottam sokat pihentetek, játszottatok a szabad levegőn, így testileg, lelkileg felkészülve vágtok neki az új tanévnek.

 A hatodik évfolyam a leendő elsősöket két vers erejéig vonta be a műsorba. Zsoldos Norina és Deák Martin ügyesen és bátran szavalt az iskola közössége előtt.

 

Olyan jó, hogy a nyári csend után újra itt vagytok, és vidámsággal töltitek meg az iskolát!

Szeptember első napja valamennyiünk életében különleges dátum. Különösen igaz ez azokra a családokra, ahol először megy iskolába egy gyermek.

Szeretettel üdvözöllek benneteket kedves elsőseink!

A mai nap mérföldkő az életetekben, ugyanis új időszámítás kezdődik számotokra. Óvodai rutinotokat felváltja egy teljesen új élet, amely a maga bensőségességében már fontos szabályokat is rejteget. Szüleitek féltő szeretete ugyanúgy jelen lesz majd a mindennapjaitokban, ám az iskolában már felelősségteljes kihívásokkal szembesültök, hiszen a betűk és számok varázslatos birodalmának felfedezésével lesztek majd elfoglalva.

Bízom benne, hogy nem csalódtok, s szüleitekkel együtt csodálatos kalandként élitek meg az iskolás éveket!

Mától kezdve a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóiként üdvözöllek benneteket. Kívánom, hogy Szüleitek választása megvalósítsa reményeiteket, elvárásaitokat!

Kedves Diákjaink és Kollégáim!

Kívánom magunknak, hogy a nyári szünidő és a tanévnyitó műsor vidámsága tartson ki az előttünk álló tanév végéig, s egészüljön ki a tudás valamint az annak megszerzéséhez vezető munka és a jellemfejlődés örömével! Iskolánk tantestülete azon lesz, hogy ehhez minden támogatást megadjon nektek kedves gyerekek, de szükségünk van a ti pozitív hozzáállásotokra és szüleitek támogatására is. Egy tanmese szerint idős cseroki indián az életről a következőképpen mesélt az unokájának:

„Küzdelem zajlik a bensőmben – mondta a fiúnak. Rettentő harc ez, amit két farkas vív egymással. Az egyikük gonosz – ő a harag, az irigység, a mohóság, az önsajnálat, a bűntudat, a sértődöttség, a kisebbrendűség, a hazugság és a mérhetetlen önzés. A másik jó farkas – ő az öröm, a béke, a szeretet, a remény, a derűs nyugalom, a szorgalom, a kötelességtudat, a kedvesség, a jóakarat, a nagylelkűség, az igazságosság, és az együttérzés. Ugyanez a harc benned is zajlik és mindenki másban is.

Az unoka elgondolkozott egy percre majd megkérdezte a nagyapját: Melyik farkas fog győzni? „Amelyiket táplálod” – válaszolta a bölcs nagypapa.

    És  valóban, minden egyes napon rajtunk múlik, hogy melyik belső késztetésnek engedünk. Bízom abban, hogy mindannyian úgy döntötök, hogy a jó farkast tápláljátok, etetitek, s ha ez így lesz, nagyszerű tanévnek nézünk elébe!

Kedves tanítványaink!

Minden tanévnyitó legizgalmasabb kérdése, hogy milyen változások lesznek az új tanévben, kik fognak benneteket tanítani.

Az iskolaotthonos alsó tagozatban az1.a osztály osztályfőnökei: Nyuliné Bauer Szilvia, és Buday Anna.

Az 1.b tanítónénijei: Bódás Dalma és Ványi Gáborné.  Marcsi néni az 5.b- ben osztályfőnök is lesz. Az 5.a osztályban Váradi Sándor látja majd el az osztályfőnöki feladatokat. A 2.a osztályfőnöke Kolozsi Krisztina néni. Szabóné Kovács Erika pedig alsós igh- ként segíti közösségünk munkáját.

 A többi osztályban az osztályfőnökök személye változatlan.

Mindenkinek  sikeres munkavégzést kívánok Weöres Sándor gondolatainak jegyében:                                                                                                                                                                       

      „ Az egyetlen igazi tanulás: a lényünkben szunnyadó tudásnak tevékennyé ébresztése.”

A 2023-24- es tanévet eznnel megnyitom!

 

Share