26 | 05 | 2019
Főmenü
Események
May 2019
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Véletlen kép

Területi szavaló versenyen bizonyítottak az alsósok

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Területi szavaló versenyen bizonyítottak az alsósok

József Attila születésének évfordulójához kötődő költészet napja alkalmából területi szavalóversenyt rendezett az alsó tagozatosok számára a Petőfi Sándor Általános Iskola két tanítója Baricza Zsuzsanna és Nagyné Garai Olga. A csütörtök délutáni megmérettetésen 9 település: Dunaújváros (Arany, Móricz, Szilágyi, Dózsa, Gárdonyi), Daruszentmiklós, Rácalmás, Iváncsa, Besnyő, Adony, Beloiannisz, Nagyvenyim és Mezőfalva apró versmondói adtak randevút egymásnak.

További képek itt! >>>

A 81 főből álló verselő mezőny 1-4. évfolyam, szerint bonyolította versenyeit. Az indulók kivétel nélkül nagy igyekezettel adták elő az általuk választott költeményeket. A szívélyes vendéglátás után az iskola aulájában került sor az eredményhirdetésre, ahol nemcsak az első három helyezettet jutalmazták, hanem minden résztvevőt. A dobogóról lemaradók emléklapot, radírt és csokit vihettek haza. A díjkiosztó előtt természetesen értékelt is a zsűri. Nagy Margit mezőfalvi magyar tanár a zsűri elnökeként felhívta a gyerekek figyelmét a hangsúlyozásra, a kiemelésekre és az érzékletes szavalásra. Nem az lesz az első egy ilyen versenyen, aki a leghosszabb verset mondja. Nyugodt, kifejező, pontos szövegmondással tudjuk visszaadni az költők gondolatait. Természetesen hallottunk sok nagyon szép szavalatot is, melyhez jár az elismerés – összegezte a verseny tapasztalatait a tanárnő.

A győztesek: Molnár Szelina Dóra, Pesei Karolina, Getta-G. Marco G. , Farkas Fiona

A mezőfalvi területi szavaló versenyen az 1. osztályosok közül Molnár Szelina Dóra a dunaújvárosi Arany János Általános Iskola diákja lett az első. A másodikosok közül a rácalmási Pesei Karolina vihette haza az elsőségért járó könyvet és oklevelet. A harmadik osztályosok első helyezettjeként Getta-G. Marco G. a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Iskolából állhatott fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. A negyedikesek győztese pedig Farkas Fióna lett, aki szintén a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Iskolából érkezett.

 

 

 

Share