23 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Cél: a faluban tartani a fiatalságot!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Tóth Dóra Fanni, Ijjas Gizella és Dobrádi Istvánné a 2014-es programok tervezésénél. Az asztalon lévő papírhalom rengeteg érdekes programot tartalmaz.

- Az első évben főleg a felnőttképzésekre helyeztük a hangsúlyt, de igyekeztünk becsalogatni szinte minden korosztályt. Célként az intézmény keretein belül elérhető kulturális rendezvények megismertetését és egyéb, a házhoz kapcsolható szolgáltatások bevezetését tűztük ki. Nyelv és informatikai tanfolyamaink a mai napig nagy érdeklődéssel és sikerrel folynak. Sokan bekopogtattak a tavalyi évben hozzánk. Voltak olyanok is, akik még azt sem tudták, hol kell a művelődési házba bejönni. Mára rendszeres látogatóink lettek.

Ebben az évben szeretnénk nagyobb figyelmet fordítani a tizennégytől – huszonnégy éves korosztályra. Próbáljuk felmérni a lehetséges létszámot, és közös beszélgetés alkalmával feltérképezni az őket érdeklő dolgokat. Fontos, hogy olyan rendezvényekkel kínáljuk meg őket, amin szívesen részt vesznek, legyen az diszkó, szerepjáték, vagy éppen gitársuli. Ötletként felmerült kezdő zenei együttesek koncertlehetősége. Ezzel a fiatalok gyűjtőhelyévé is válnánk, ahol találkozhatnának, beszélgethetnének egymással.

Céljaink eléréséhez rendkívül széles körben gondolkodunk, mivel az elérhető intézményeket is be kívánjuk vonni a munkába, így számos színes és érdekes program, vagy tanfolyam indulhat 2014-ben. Például a rendőrséggel karöltve folytatnánk a tavaly megkezdett drogprevenciós előadást, valamint bővítenénk bűnmegelőzési ismertetővel és az internethasználat veszélyeit bemutató előadással.

A József nádor hét programjaiban a Mezőfalvi Női Kar

Az új célok mellett a hagyományos éves rendezvényeinkre is készülünk. Csak ízelítőként: a nagyobb köztéri események közül kezdünk a téltemetéssel, lesz farsangi délután és nőnapi műsor, falualapító József nádor hét - számos kulturális programmal, és sorolhatnánk tovább a falunapon át, egészen a karácsonyi adventi napokig az egész évi rendezvénynaptárat. Tehát az idei évben is bőséges kulturális kínálatot tervezünk.

Siker volt az adventi sorozat

Share