29 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sárosd: Dalos ajkú nyugdíjasok között mindig szép az élet!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a dalkörök találkozójáról itt! >>>

Sárosd: Dalos ajkú nyugdíjasok között mindig szép az élet!

Hét település tizenegy fellépője adott remek műsort a nótakedvelőknek.

Második alkalommal rendezték Sárosdon a népdalkörök találkozóját az elmúlt hétvégén, szombaton a Farkas Gyula Baptista Általános Iskola tornatermében. A Sárosdi Népdalkör szervezésében létrejött eseményen Baracs, Nagyvenyim, Seregélyes, Hantos, Sárosd, Nagylók nyugdíjas dalköreinek és a székesfehérvári Alcoa-Köfém Nyugdíjas Klub Férfikórusának széphangú tagjai énekeltek a nem kis létszámú műértő közönségnek.

Hangulatindítónak elsőként a sárosdi Huncutka tánccsoport bemutatóját láthattuk, majd a házigazda Sárosdi Népdalkör köszöntötte produkciójával a vendégeket. A nap műsorfüzetének kínálatában egymás után léptek színpadra a meghívott községek dalkörei, férfi kórusai. A repertoárokban jól ismert magyar népzenei műveket hallhattunk egyedi kórushangzással, esetenként pedig szóló, vagy együttesi citera kísérettel. A nyugdíjas klubok fellépéseinek színpadváltását a helyi néptáncosok bemutatkozása is színesítette, köztük a kézműves ház egy éve alakult formációjának üveges tánca, ami méltán aratott nagy sikert az esemény fináléjaként. A találkozó zárásaként jó ebédhez szólt a nóta, ahol a finom falatok elköltése mellett régi szép emlékek idézésével telt a hátralévő idő. A rendezvény végén Takács Istvánné fő szervező beszélt lapunknak a házigazda egyesületről.

- 2013-ban alakult egyesületünk. Kiállítással, rendszeres kézműves foglalkozásokkal próbáljuk a helyi értékeket, kultúrát bemutatni. Az idén 5. alkalommal rendezzük a kézműves találkozót, melyre tavaly már 17 településről érkeztek résztvevők. A dalkörök találkozója is szervesen kapcsolódik a kézműves ház tevékenységéhez, hiszen célunk a népi hagyományok, szokások megőrzése, továbbélése – fogalmazta meg az egyesület működésének fő motivációit Takács Istvánné a Sárosdi Kézműves Ház vezetője.

Nagyon újszerű még a sárosdiak kezdeményezése, hiszen csak három éve bontogatják szárnyaikat. A szombati nap hangulatát érezve nyugodtan mondhatjuk, jó irányba haladnak. Egészen biztosan hallunk még róluk.

A Sárosdi Népdalkör 2013 augusztusában alakult. Vezetője Koncz Mária. Tavalyi évben Hajdúszoboszlón megrendezésre került V. Országos Nyugdíjas KI-MIT-Tud 2015-ös döntőjén arany minősítést szerzett. Most márciusban a XXIII. Kor-Társ Nyugdíjas Ki-Mit-Tud? -Gála műsorára is meghívást kaptak a Székesfehérvári Vörösmarty Miklós Színházba. Jelenleg készülnek az Országos Népzenei minősítésre. A tagok létszáma folyamatosan bővül. Rengetek felkérést kapnak találkozókra, fesztiválokra és falunapokra...E felkéréseknek szívesen tesznek eleget!

Nagyon lelkes vidám társaság! Akik szeretnek együtt énekelni, együtt lenni. A műsorban fellépett a Hantosi Bokréta Néptánccsoport. A Sárosdi kicsik, Huncutka és a felnőtt néptánccsoport.

Share