02 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Kisapostag: Tökéletes falunapon szórakoztunk !

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Remek hangulat és barátságos emberek a falunapon! További képek itt! >>>

Kisapostag: Tökéletes falunapon szórakoztunk !

Hiába a délután leszakadó eső, hiába igyekezett az idő mindent elkövetni, hogy ne sikerüljön a kisapostagiak falunapja, a falubeliek nem adták fel! Kitűnő hangulatú rendezvényt tudhat maga mögött a község. Dalostalálkozó, főzőverseny, gyermekprogramok, koncertek tették feledhetetlenné a kisapostagiak szombati falunapját.

Kisapostag: Hatalmas buli volt a falunap!

Szombat óta talán nem is illik a falu nevébe a „kis” jelző, akkorát domborítottak. Tizenötödik alkalommal rendezték a futballpályán és környékén a község legnagyobb eseményét a hagyományos falunapot. Nyugdíjas kórusok találkozója, főzőverseny, játékos és kulturális programok várták a vigadalom résztvevőit. A szórakozás mellett közösségi elismerések is gazdára találtak. Kisapostagért Díj, Díszpolgár, és Kisapostag Büszkesége díj odaítélésével tették ünnepélyesé a rendezvény hivatalos részét.

Ahol sok ember összegyűlik, ott hamar előkerül a nótás kedv. Nem véletlenül indult dalostalálkozóval a kisapostagi falunap. A Nőegylet szervezésében nyolc nyugdíjas énekkar hangolt a bulira. Az idősek rendezvényét a nagyvenyimiek különleges „Apáca Show” produkciója zárta. A dalárdákkal párhuzamosan startolt a helyi hagyományos főzőverseny is ahol szintén nyolcas számot mutatott a résztvevők listája. Pörkölt, babgulyás és tokány szerepelt a bográcsos kínálatban. Az aranyminősítést elért csapatok között első a Kisapostagért Baráti Kör. Második a Kisapostagért Baráti Kör II. A harmadik az Acélosok nevű formáció. Negyedik lett a Kisapostagi Baráti Kör Junior csapata. Ezüst fokozatot nyert a Szuper Mol gárdája. Bronz minősítést pedig a Csimasz címet viselő bográcsos team. A vándorkupát a Dunaferr Ifjúsági szervezet vihette haza. A jó ebédhez jó programok is járnak. A folytatásban zumba bemutató és néptáncos koreográfiák szórakoztatták a közönséget. Délután még az eső sem szegte kedvét a remek hangulatnak. A Szélrózsa Társulat bolondos boszorkányai messze fújták felhőket. Mire a nap kisütött már a Fortissimo pengetett a színpadon, majd ünnepélyesebbé vált a hangulat. Huszonhárom hazai sportoló részesült közösségi elismerésben, valamint Kisapostagért díjat és Díszpolgári címet vehetett át három, közösségért sokat dolgozó ember. A szombati nap befejező akkordjaiban Honeybeast, Rock Box és tűzijáték emelte tetőfokára a hangulatot. A rendezvény vége felé Nagy Attila Kisapostag polgármestere értékelte az idei falunapot.

- 1994 óta tartjuk kimondottan falunapként programjainkat. Minden elismerésem a szervezőknek, rendezőknek, hiszen a nehéz körülmények között álltak helyt. A szórakoztató lehetőségek mellett nagyon fontos számunkra, hogy kezet rázhassunk a kiemelkedően teljesítőkkel. A jólsikerült falunapi történések jelentősen növelik a község lakosságmegtartó erejét, és talán ez az egyik legfontosabb, amiért érdemes sokat dolgozni – hangsúlyozta a beszélgetés zárásául Nagy Attila.

A falunapon több közösségi díjat is kiosztottak. Elsőként Kisapostag Büszkeségei elismerésben részesítették a kimagasló teljesítményeket elért sportolókat. A kitüntetettek között nem egy országos bajnok, Európa bajnok és olimpiai érmest kösözönthettek a kisapostagiak. A következő listán 23 fiatal neve szerepel, akik a saját eredményességük mellett a falu hírnevét is öregbítették. Íme a névsor:

Sós Luca, Ádám Gréta Cintia, Bornai Andor Márk, Horváth Máté Sebestyén, Szatmári Roland, Miskovitz Máté, Turóczi Gergő Miklós, Turóczi Balázs Bence, Varga Zsófia, Varga Arnold,

Szappanos János, Dorth Bence, Dort Balázs, Dort Máté, Veres-Kovács Ádám, Mente Teréz, Kiss Baláz, Brávik Fruzsina, Brávik Henrietta, Szondi Ramóna, Makai Lilla, Kollár Kristóf,

Makovics Bence

 

A fiatal sportolók után Kisapostagért díj és Kisapostag Díszpolgára címet vehettek át a közösségért sokat tevő emberek.

Héring Zoltánné, Fülöp Ilona és Suska Józsefné

 

Közösségi: Kisapostagért Díjat vehetett át Suska Józsefné és Héring Zoltánné

Suska Józsefné nagyon sokoldalú tevékenységet végez, igazi közösségi ember. Szabadidejét feláldozva segíti az időseket, és minden rászoruló embert. A faluszépítések állandó résztvevője. A község határán az évszakoknak megfelelő díszbábuk készítésében, csinosításában, felállításában mindig számíthatnak munkájára. A nyugdíjas klub és a dalkör aktív tagja, valamint a testvér - települési kapcsolatok szorgos ápolója, segítője. Más területen is megbecsülik, hiszen a Dunai Vasmű nyugdíjasainak bizalmija, kirándulások szervezője. Példa értékű életvitelét ismerik az evangélikus egyház keretein belül is, ahol pénztárosként tevékenykedik, de nem áll tőle messze a kertrendezés, harangozás és az egyházi rendezvények szervezése sem. Az elismerést követően így nyilatkozott a jutalmazott:

– A leghátsó gondolatomban sem merült fel, hogy valamikor is kitüntetettként állhatok a község előtt. Itt születtem, és mindig fontos volt számomra a településen élők segítése. Amíg egészségem engedi, szeretnék aktív közösségi ember lenni – fogalmazott a díj átvétele után Suska Józsefné

Héring Zoltánné1990-ben került először Kisapostagra. Az „új utcában” - Váci M. utca - sikerült telket vásárolnia és építkeznie. 1991-ben férjével, valamint két gyermekével költözött a településre. Sokáig csak a ház körüli teendőkkel foglalkozott. 1997-ben a Magdus presszóban helyezkedett el vendéglátósként, itt került igazán közel a közösséghez. Kétéves kitérő után újra a községben tevékenykedett. Három gyermeke már ide született. 2003-ban az Öregek Napközi Otthonában, mint szociális gondozó kezdett dolgozni. Tíz éve Kisapostag Község Önkormányzatánál munkálkodik. Napi teendői mellett igen sok plusz feladatot vállal önkéntesen. A falu rendezvényeinek lebonyolításában, szervezésében aktív szerepvállaló. A településen élők „Editkéjére” munkatársai bármikor számíthatnak, a hivatalban, az étkezdében, rendelőben és az élet számos területén is. Hétvégén, hétköznap, akár késő este is bárkinek segít, ha szükséges. Munkáját példamutatóan végzi. A kitüntetés átvétele után kérdeztük munkáról, emberekről.

- Nagyon váratlanul ért az elismerés, hiszen nem gondoltam rá. Társadalmi munkáim során szinte az egész falu támogatott. Eddig is szívesen tettem a közösségért és a kitüntetés még nagyobb erőt ad a továbbiakhoz – mondta meghatottan Héring Zoltánné.

Fülöp Ilona a közösség megbecsüléseként Kisapostag Díszpolgára címet vehetett át.

Sztálinvárosban született, de tősgyökeres kisapostagi családból származik, így nem volt kérdés, hogy a családalapítás után itt telepedjen le családjával. Két felnőtt lánya és három fiú unokája van, akik mind nagyon szeretik ezt a kis falut. Bár nagyobbik lánya, Elvira 2500 km-re lakik innen, de spanyolországi családi házuk bejáratán ott virít a tábla: „Kisapostag”. Középső unokája, Máté idén ballag a kisapostagi óvodából de szeptembertől ő is itt jár majd iskolába. Rengeteg tisztsége, munkája közül csak néhány: a KIOSZ, majd az IPOSZ oszlopos tajga, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési tanácsadója, Mestervizsga bizottságok tagja, a Közlekedési Biztosító Egyesület alapító tagja és a Vállalkozók Ipartestületének titkára. Bár már nyugdíjas éveit tölthetné, ma is aktívan dolgozik. Egyéni és társas vállalkozások részére közgazdasági, jogi, társadalombiztosítási, munkaügyi, adózási, könyvvezetési tanácsadást nyújt. Tanfolyamokat, továbbképzéseket, kiállításokat, szervez. Ismerősei gyakorta keresik meg ügyes-bajos dolgaikkal: „Icukám, ugye tudsz nekem segíteni?” Mert valóban, rá mindig lehet számítani. Ennek egyik ékes elismerése, hogy több cikluson keresztül magas szavazatszámmal lett tagja az önkormányzat képviselő testületének és a pénzügyi bizottságának. A háttérből nagyon sokat segített az Orvosi Rendelőért Alapítvány és a kisapostagi Duna Se hivatalos ügyeinek intézésében. Az Egyesület Asztalitenisz szakosztályának eredményes versenyzője volt. Kisapostag története című könyv elkészítésének segítésével a falu értékeit növelő történeti gyűjteményt sikerült létrehozni. A díjátadást követően így nyilatkozott:

- Meglepetésként ért, hogy méltónak tartanak a díjra. Nagyon jó Kisapostagon élni, mert barátságos, segítőkész emberek lakják. Rengeteg civil szervezet és magánszemély tesz a közösségért. Ilyen környezetben mindig öröm dolgozni.

A falunapról készült videót a képre kattintva nézhetik meg!


 

 

 

Share