29 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Baracs: Nyolc év diákemlékeit búcsúztatták

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a baracsi ballagásról Novák Renátó optikáján keresztül itt ! >>>

Baracs: Nyolc év diákemlékeit búcsúztatták

Hagyomány szerinti ballagási ünnepségét tartotta péntek délután a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola, és Alapfokú Művészeti Iskola Baracson. Mint annyi éven át, most is számos rokon, hozzátartozó, barát volt kíváncsi, milyen meghitt pillanatokkal telt az idő az utolsó csengetésig. A baracsi ballagásról Gasparovszky Tibor igazgató úrtól kaptuk az információt. Képeket a baracsi Novák Renátó készítette.

 


 

- Az ünnepségen sokéves hagyomány, hogy az iskola zászlaját a legidősebbek őrzik. Az intézménytől való búcsúzás napján azonban továbbadják, és kérik annak becsülettel való őrzését. A 8. osztály részéről a zászlót idén Mocsel Szandra és Karászi Bence adta át. Szintén szép szokás, hogy a ballagó diákok búcsúzásuk emlékére szalagot kötnek az iskola zászlajára. Ez a tisztesség most Nagy Grétára és Pfeffer Kittire jutott. Az iskola névadójának emléktáblájánál pedig Tömöri Réka és Ásványi Patrik 8. osztályos tanulók helyeztek el koszorút. A folytatásban nyolcadikosok nevében Takács Gréta idézte fel az iskolai éveket, majd a ballagók közös búcsúdalát hallhatták a vendégek. Az igazgatói útra bocsátó szavak után is egy közös dal erejéig együtt énekelt alsós tanítójuk Kalló Zoltánné, osztályfőnökük Gerics Viktória és a szülők. A végzősöket minden évben jutalomkönyvekkel indulnak útra, melyet Kenyérné Lendvay Katalin a szülői munkaközösség elnöke adott át. Elismerésekben részesültek a legjobban teljesítő tanulók is. Kiváló közösségi munkájáért Takács Gréta Anna, kimagasló tanulmányi eredményéért Gondár Barna, Karászi Bence és Tasnádi Marcell Tibor vehetett át jutalmat. Nyolcéves kiemelkedő sport és tanulmányi munkájáért díszérem jutalmazásban részesült Árva Bálint, Ásványi Patrik, Csabankó Csilla, Hompót Lóránt, Osztrider Dóra Valéria, Takács Titusz, Tömöri Réka, Karászi Bence, Zloch Adam Darius. A népdaléneklési versenyeken szintén nyolcéves kiemelkedő teljesítményéért díjat vehetett át Kiss Péter – állt a Mezőhírhez eljuttatott anyagban.

A hagyományoknak megfelelően, az ünnepélyes pillanatok zárásául az igazgató úr és az osztályfőnök kikísérte a ballagó diákokat az iskola kapuján, akik remélik, hogy a tanulók örökre szívükbe vésték iskolájuk nevét és azzal a tudattal távoznak, hogy szívesen várják őket vissza!


 


 

Share