11 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Mezőfalva:Masinka László edző távozott a csapattól. Iváncsán folytatja.

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Mezőfalva:Masinka László edző távozott a csapattól. Iváncsán folytatja.

Barátsággal válnak el

Derült égből villámcsapásként érte a hír a mezőfalvi futballéletet, hogy Masinka László edző öt és fél szezon után felállt a kispadról. A hétvégi, szombati falunapon Mezőfalva sportjáért Klics Ferenc kitüntetésben részesített szakember vasárnap döntött a távozásról. Szerdán már el is búcsúzott együttesétől. A szokatlan helyzet okairól kérdeztük a trénert.

- A szív és a szakmai előrejutás között kellett választani. A bajnokság megnyerése esetén lehetőség nyílik az NB III-ban edzősködni. Nem tudni, lesz-e még ilyen alkalom az életben – magyarázta a kissé szerencsétlen időpontban meghozott döntést az edző. A díj az elmúlt időszak munkájának szólt, és érzelmileg nagyon megnehezítette az elhatározást. Bízom benne, hogy senkiben nem marad rossz „száj íz” a távozásom miatt. Edzői munkám során magam is azt képviseltem, ha valamelyik játékosomnak mód nyílik feljebb lépni, én azt támogatom. Bízom benne, hogy velem szemben is így gondolkodnak – fejezte ki reményét az interjú végén Masinka László.

Június 29-én, szerdán este hat órakor a sportpálya öltözőjében hivatalosan is elbúcsúzott az együttesétől az edző. Elköszönésében kiemelte a jelenlegi gárda csapattá érését, a jó hangulatot és kérte a fiúkat, hogy továbbra is őrizzék meg az összetartozás szellemét. Bárhogy is alakul, még szeretne visszajönni Mezőfalvára.

Cseke Ottó a MEDOSZ SE elnöke is a csapat barátságáról, megértésről biztosította a távozó szakembert. Július 11-től Horvát Csaba veszi át a karmesteri pálcát, aki a kisapostagi kispadot cseréli fel a mezőfalvira. Távozik még a csapattól a Sárszentmiklósra igazoló Boros Benjamin is.

 

Július 11-től Horvát Csaba veszi át a karmesteri pálcát, aki a kisapostagi kispadot cseréli fel a mezőfalvira.  Utána néztünk Horváth Csaba, az új edző életútjának is! A Kisapostagi Krónika 2016-os márciusi számában így ír magáról a tréner:

 

Horváth Csaba, 49-éves vagyok. Dunaújvárosban élek és dolgozom. A Dunaújvárosi Kohász csapatában nevelkedtem, végigjárva a szamárlétrát, 1984-ben, 17 évesen mutatkoztam be a felnőtt csapatban. Többszörös serdülő és ifi válogatott voltam. 1981- ben részt vettem az Argentínában rendezett gyermek világbajnokságon (Mészöly Géza, Vincze István, Albert Flórián) voltak többek között a csapattársaim. Közel 200 mérkőzést játszottam a Kohász, majd Dunaferr színeiben. 1997-ben fejeztem be a profi labdarúgást, ezután még játszottam Budafok, Ercsi, Baracs, Sárbogárd csapataiban. Edzői múltam profi pályafutásom után gyerekekkel kezdtem el foglalkozni (Kohász, Dunaújvárosi Sportiskola, Dunaferr SE) különböző korosztályainál. Közben folyamatosan képeztem magam, jelenleg UEFA-B edzői diplomával rendelkezem. Dolgoztam Baracs, Sárszentmiklós felnőtt csapatainál is, majd Dunaújváros-Pálhalma NB-II, majd NB-III felnőtt csapatánál, mint pályaedző. 2015 augusztusáig a Dunaújváros-Pálhalma utánpótlásá- nál dolgoztam. Edzői eredményeim Két bajnoki cím fémjelzi eddigi edzői munkámat, amire nagyon büszke vagyok: 2005. - Sárszentmiklós Megye II. felnőtt 2014. - Dunaújváros-Pálhalma U 15 utánpótlás bajnoki cím - NB II.

 

 

 

Share