21 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Baracs: Kamara kiállítást és zenés színpadi összeállítás láthattunk a szerdai kultúrkínálatban

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a kiállításról itt! >>>

Baracs: Kamara kiállítást és zenés színpadi összeállítás láthattunk a szerdai kultúrkínálatban

Nemcsak fafaragásban jeleskednek

Augusztus 17-én, szerda délután hat órakor a Baracsi Faluház kistermében különleges kiállítás várta a művészetkedvelőket. Kapcsolódva a falunapi programokhoz a nyári művésztelep alkotóinak műveiből nyílott bemutató. A megnyitóban Rohonczi Roho István a művésztelep képviselője kiemelte, tavaly Baracs nemzetségfő parkjára kaptak megbízást, és gyakorlatilag az idei évben valósult meg az elképzelt szoborpark. Ennek felvezetője a mostani kiállítás, ahol a tábor lakóinak munkásságából kapunk ízelítőt.

- Móder Rezső Munkácsy-díjas festő a művészet több ágában is dolgozik. Sajátos jelképvilágából ismerhetünk meg néhány alkotást. Nyitrai Mihály faragásaival a népművészetből, néphagyományból merít, melyet jól példáz mostani bemutatója. Molnárné Lukács Anita a bőrös kreációit hozta el, mellette fotóit és rajzait is megtekinthetjük. Molnár Janó faragásait tárta a közönség elé, amit szintén népi hagyományok ihlettek. Nemes Ferenc furcsa alkotó – vezette fel a művésztársa kiállított munkáit Roho. Az egyébként asztalos mester a csendből és a ritmusrendszerekből táplálkozik művészi tevékenységében. Ferenczi Gábor munkáira az erőteljes, dekoratív képi világ jellemző, melyben a hétköznapi tárgyakat ábrázolja sajátos stílusban. Kelemen Marián Éva impresszív festményei egészen biztosan sokak számára nyújt érdekes és különleges élményt – zárta a rövid megnyitót Rohonczi István Roho.

A művészek tárlata mellett Brlik irén Eszter horgolásait is megcsodálhattuk a Faluház előterében.

 

A kiállítás után „Magyarnak lenni nagy s szent akarat” címmel zenés színpadi összeállítást következett Valter Ferenc, Srajber Zsolt, Hudák Réka és Kurucz Ádám közreműködésével.

 

Share