27 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Nagykarácsony: Bencés diákok találkoztak augusztus 21-én

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a találkozóról itt! >>>

Nagykarácsony: Bencés diákok találkoztak augusztus 21-én

Az ország minden tájáról jöttek az osztálytársak. Különleges meglepetéskén fogadta őket a Mikulás is.

Találkoztak már nyári Mikulással? Nos, sokan még az eredeti téliben sem hisznek, nem hogy a nyáriban! Az 1974-ben végzett győri bencés gimnázium „a” osztályának egykori diákjai a nagykarácsonyi látogatás után már egészen biztosan elhiszik létezését. Az osztálytalálkozó házigazdájaként Papp László ismertette a vasárnapi eseményeket.

- Amikor betöltöttük az ötvenedik életévünket, elhatároztuk, hogy minden esztendőben összejövünk egy közös együttlétre – mesélt az eredeti ötletről Papp László. Az iskola befejezése után szinte az egész ország területére szétszóródott az osztály, így az évenkénti találkozónkat mindig más településen tartottuk. Majdnem teljes létszámmal jelen van a csapat. Jelenleg 33 fő képviselteti az egykori „a” osztályt. Nagyon szép hagyomány a mienk, hiszen nem az ötévenkénti sablonos osztálytalálkozókra hasonlít, hanem annál sokkal több tartalmat kap. Még mélyebben megismerjük egymást, szorosabb baráti kapcsolatokat alakítunk ki. Mivel bencés iskolások voltunk, ezért a földi örömök megélése mellett a lelki gyakorlatok is hangsúly kapnak. Augusztus 20-án egy dunaújvárosi templomban, 21-én pedig a nagykarácsonyi templomban celebráltak szentmisét az osztálytársaink. Sorainkban tudhatunk magas rangú papokat, mint Varga Lászlót a Kaposvári Püspökség vikáriusát (püspöki helynökét), a Szent Imre Plébánia plébánosát és Kovács Józsefet a Szeged-Csanádi Egyház Megye vikáriusát, a szegedi szeminárium rektorát – mutatta be a társaság egy részét a vendéglátó.

       

                  Papp László a méhészetét is megmutatta egykori diáktársainak                                                       Meglepetésként a nagykarácsonyi Mikulás is fogadta a vendégeket

A győri bencés diákok augusztus 21-ei nagykarácsonyi találkozóján különleges programok is várták az osztálytársakat. Reggel Mihályi Miklóssal, a helyi plébánossal kenyérszentelő ünnepi szentmisén celebráltak együtt a már előbb említett főpapok. Utána a hivatalos községi ünneplésen vettek részt. A bensőséges pillanatokat laza, családi vendéglátás követte. Különlegességként pedig a Mikulás Házban tett látogatást a társaság, ahol Müller Miklós polgármester adott tájékoztatást a karácsonyi ünnepek nagykarácsonyi eseményeiről. A végére maradt a legnagyobb csattanó. Mikor benyitottak a Mikulás irodájába, teljes élő nagyságában, beöltözve várt rájuk a nagyszakállú. Volt meglepetés!

 

 

Share