19 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Nagykarácsony: Egy héten át ismerkedtek testvértelepülésükkel Homoródkarácsonyfalvával.

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Almási barlang képen, a nagykarácsonyi zászlónál középen Szekeresné-Orova Erzsébet.Felette jobbra piros pólóban, keki ingben Benedek Enikő, Homoródkarácsonyfalvai vendéglátónk, az unitárius lelkész felesége.

Szokványosan is indulhatott volna a két falu közös története, azonban az élet mint annyiszor, most is hozott furcsa helyzetet. Az erdélyi homoródkarácsonyfalviak először a Finn Mikulással próbáltak összehozni szorosabb kapcsolatot. Ahogy kiderült, a magyarországi Nagykarácsony már megelőzte ebben az erdélyi falut. Érkezett is megkeresés az akkori nagykarácsonyi hivatalhoz, ha így hozta a sors, akkor a két karácsonyi település kezdhetne közös kapcsolatban gondolkodni. Miként húzódott az ügy idáig, tán sosem derül rá fény. A lényeg: 2015 októberétől Nagykarácsony és az erdélyi Homoródkarácsonyfalva testvértelepülés. A legújabb találkozásról Szekeresné-Orova Erzsébet mesélt lapunknak.

- Testvértelepülési kapcsolatunk erősítéseként utaztunk az erdélyi Homoródkarácsonyfalvára. Nagyszerű vendéglátóink még a szüreti mulatságot is átszervezték az érkezésünk idejére, ami rendkívül nagy megtiszteltetésként érte küldöttségünket. Az egyhetes ott tartózkodás alatt a helyi kulturális értékek, látványosságok megismerésével mélyíthettük kapcsolatunkat. Nemcsak a két település nevében találhatunk közös vonásokat, de a községekben élő emberek gondolkodása is sok hasonló elemet tartalmaz. Még tervezés alatt van, mikor és miként látjuk viszont egymást Nagykarácsonyban, de biztosan működik majd a kapcsolat. Alkalom mindig van a barátságra – fejezte ki reményét Szekeresné-Orova Erzsébet.

Különleges mind a két település. A hazait már jól ismerjük. Az erdélyi Homoródkarácsonyfalva bemutatásában ezentúl Nagykarácsonyra számíthatunk.

 

Share