29 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Baracs: Elsősöket avattak

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók az avatásról itt! >>>

Baracs: Elsősöket avattak

Több mint tíz éve hagyomány a kis diákok ünnepélyes befogadása

„Ígérem, hogy szorgalmasan tanulok. A rám bízott feladatokat elvégzem...” – harsogták Baracs legújabb kisdiákjai, akik szombattól már hivatalosan is hordhatják az összetartozás jelképét, a széchenyis nyakkendőt.

Október 15-én, szombaton délelőtt ünneplőbe öltözött iskolás gyerekek és hozzátartozók töltötték meg a Baracsi Faluház nagytermét. Minden év október második felében ünnepélyesen iskolássá avatják az elsősöket. A tradícióról Gasparovszky Tibor a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola igazgatója adott rövid információt.

- Több mint tíz éve, az intézmény nevének felvétele óta tart ez a szép hagyomány. Október végére az elsősök már teljesen megszokják az iskola légkörét, így bátran és érdeklődéssel vesznek részt a programon. Szeptemberben 200 diák kezdte meg általános iskolai tanulmányait Baracson, ebből tizennyolc elsőst avattunk szombaton – zárta a riportot Gasparovszky Tibor igazgató.

Várai Róbert Baracs polgármestere könyveket adott át az elsősöknek emlékül

Az ünnepélyes mozzanatok köszöntőiben Várai Róbert Baracs polgármestere kiemelte, nem rég még az óvodai ballagáson találkozott a most avatott gyerekekkel. Nagyon jó kezekben vannak a baracsi diákok, akik közül remélhetőleg sokan visszatérnek a faluba felnőttként, családosként. Az üdvözlő beszédek mellett az iskola diákjai műsorral készültek. Először a tornász lányok bemutatóját láthattuk, majd az elsősök két hónap alatt megélt élményeiket tárták a hallgatóság elé. A rendezvény legünnepélyesebb pillanatában az elsősök nyakába kötötték az összetartozás jelképét, a széchenyis nyakkendőt. Búcsúzóul az iskola énekkarának dallamaival zárult a rendezvény.

 

Az elsősök kis műsorral készültek

A képre kattintva elindul a videó!

 

Share