21 | 02 | 2024
Főmenü
Események
February 2024
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Nagyvenyim: 25-60 évvel ezelőtt fogadtak örök hűséget

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

További fotók itt! >>>

Nagyvenyim: 25-60 évvel ezelőtt fogadtak örök hűséget

Akik komolyan gondolták: "Ásó, kapa, nagyharang válasszon el minket!" Jubiláló házaspárokat köszöntöttek

November 12-én, szombat délután öt jubiláló házaspár tett tanúbizonyságot hűségről, szeretetről. Sudár József István és Németh Erika, Varga Ferenc és Orsós Anna Katalin, Pásztor Ferenc és Zsömbör Katalin Zsuzsanna, Stadler József és Szloboda Tímea 25 éve, Kovács János és Lizon Mária pedig 60 éve mondta ki először a boldogító igent. Most újra megerősítették fogadalmukat.

November 12-én, szombat délután 17 órakor ünneplőbe öltözött emberek töltötték meg a Nagyvenyimi Polgármesteri Hivatal dísztermét. Családtagok, rokonok kíséretében öt jubiláló házaspár tett tanúbizonyságot hűségről, szeretetről. Sudár József István és Németh Erika, Varga Ferenc és Orsós Anna Katalin, Pásztor Ferenc és Zsömbör Katalin Zsuzsanna, Stadler József és Szloboda Tímea 25 éve, Kovács János és Lizon Mária pedig 60 éve mondta ki a boldogító igent. Akkor még csak reménykedtek benne, hogy sokáig alkotnak egy párt, ahogy Kovács János és felesége sem gondolta, hogy hatvan esztendő közös élet után újra eljön az a gyönyörű és felemelő nap, mikor aláírásukkal megerősítik fogadalmukat. A meghitt pillanatokhoz a Nagyvenyimi Önkormányzat és a nagyvenyimi művelődési ház teremtett méltó keretet. A régi-új házasokat a dunaújvárosi Wesley – Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola tanárai együtteséből Beke Beáta és Kurina Laura hangszeres játéka köszöntötte.

Kovács János és felesége Lizon Mária 60 év után újra megerősítették egymás iránti hűségüket

Az ünnepség végén a legidősebb házaspárt kérdeztük hűségről, együtt töltött életről.

- A családban eddig még mi vagyunk a hosszú házasság példája – válaszolt érdeklődésünkre Kovács János felesége Lizon Mária. Nagyon sok mindent megtettünk a családunkért. Négy gyermek mellett háztartást vezetni, dolgozni nem volt egyszerű, de ahogy látszik, kibírtuk. Dunaújvárosból költöztünk Nagyvenyimre harminc éve. Mind a ketten építettük a várost. Magam a Dunai Vasműben, férjem pedig a kikötőben kereste a kenyérre valót – emlékezett röviden Lizon Mária a több mint fél évszázados együttlétre. A Kovács családban négy lány és hat unoka teszi széppé az idősek napjait. Gratulálunk, és kívánjuk, hogy példájuk legyen követendő a felnövekvő generációk számára!

 

Share