20 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Mezőfalva: Tetőtér égett a Bartók utcában

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Mezőfalva: Tetőtér égett a Bartók utcában

Személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár nagyon jelentős!

Szerdán, fél egy tájékán érkezett a riasztás, a Bartók Béla utcában lakástető ég! Az utca középső részén négylakásos sorház padlásterében csaptak fel a lángok, melyek a szomszéd padlásterekre is átterjedtek. Mint ahelyszínen megtudtuk a kéménytől indult a baj. Személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős! Tizenkét főnek kellett ideiglenes otthont keresni. A dunaújvárosi, a sárbogárdi, székesfehérvári és a helyi katasztrófavédők nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Személyi sérülés nem történt. A tűz megfékezése miatt a szomszédos otthonokban is nagyfokú károk keletkeztek.

Fribák Mihály mezőfalvi önkéntes tűzoltóra most is számíthattak a mezőfalvi lakók

Nem sikerült jól a szerdai ebéd utáni pihenő a Bartók Béla utca lakói számára. Az egyik sorház középső lakásának tetőszerkezete kapott lángra. A helyszíni információk szerint a kéménytől kezdődött a tűz. Az oltásnál Farkas Bozsik Gábor katasztrófavédelmi szóvivő adott tájékoztatást.

 

- A Bartók Béla utcában négylakásos sorházhoz riasztották egységeinket. Lakásonként háromszintes az épület. Az egyik lakás padlásterében keletkezett a tűz, ami a szomszédos lakások padlásterére is átterjedt. Ahonnan indult a tűz, ott a lakás felső szintje is meggyulladt. A sárbogárdi, a dunaújvárosi, a székesfehérvári hivatásos és a mezőfalvi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, hat gépjárművel. Összesen 20-22 tűzoltó vette fel a harcot az elharapódzó lángok megfékezésében. Az ötös skálán kettes, kiemelt fokozatú riasztást jelentett az eset. A kiemelt azt jelenti, hogy különleges gépjárművekre – létraszerre és vízszállítóra – is szükség volt. Személyi sérülésről nincs információnk – folytatta a szóvivő. A lakásokat tizenkét fő hagyta el összesen. A nyilatkozatok szerint egyelőre senki nem kért elhelyezést, egyénileg megoldották.

- Meddig tartanak a munkálatok?

- Jelenleg a lánggal égést megszüntettük. Az utómunkálatok több órát is eltartanak. Minden égett maradványt négyzetméterről négyzetméterre a tűzoltók átforgatnak, hogy izzó, parázsló részek ne maradjanak. A cél a visszagyulladás lehetőségének kizárása.

- Van-e olyan lakás, ami lakhatatlanná vált?

- Annál a lakásnál, ahol a felső szinten keletkezett a tűz, az lakhatatlanná vált. A földszinti részeken pedig az oltással járó vízkár okoz lakhatási nehézséget. A mellettük lévő otthonokban ilyen jellegű nehézségről nem tudok beszámolni, de mivel a közműveket lekapcsolták, a téli időszakot tekintve ezért ott is korlátozott a lakhatás. Valószínűleg több napba telik – első sorban a fűtés miatt – mire a szomszéd lakásokban újra életvitelszerűen lehet majd tartózkodni – kaptuk az információt első kézből.

Az oltás utáni munkálatok a cikk írásokor még tartottak. Lapunk értesülése alapján a lakók egy része egészen biztosan rendelkezett biztosítással. A tűz utáni helyzetről egy későbbi számunkban tudósítunk.

 

 

A mezőfalvi önkéntesek ezúttal is elsőként érkeztek a helyszínre

Share