25 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Mezőfalva - Nagyvenyim: Advent első lángja sokak lelkében gyújtott szeretetet

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a mezőfalvi eseményekről itt! >>>

Mezőfalva - Nagyvenyim: Advent első lángja sokak lelkében gyújtott szeretetet

Szívvel, szeretettel kell átélni az elkövetkezendő négy hét mindennapját – mondta Mezőfalván az ünnepi beszédben Kristofory Valter katolikus plébános.

November 27-én, vasárnap szinte minden városkörnyéki településen meggyújtották az első adventi gyertyát. Mezőfalván délután fél négyre a Piac térre hívták az ünnepelni vágyókat. A közösségi helyen felállított koszorúnál sok százan gyűltek össze, hogy meghallgassák Kristofory Valter katolikus plébános ünnepi gondolatait. A meghitt, szeretetteljes pillanatok hangulatához méltó keretként szolgált a Mezőfalvi Nőikar éneke, a Mezőfalvi Nagycsaládosok Egyesületének színpadi játéka és a helyi iskola Német Nemzetiségi Tánccsoportjának produkciója. A műsorokat követően a civil szervezetek látták vendégül a megjelenteket. Az idei adventi gyertyát a Mezőfalvi Motoros és Hagyományőrző Egyesület, a Mezőfalvi Mozgáskorlátozottak Egyesülete és a Mezőfalvi Foltvarrók klubja gyújtotta meg.

Képek a  nagyvenyimi ünnepségről itt! >>>

Nagyvenyimen a hagyományokhoz hűen, most is a Nefelejcs Óvoda növendékei (A nyuszi csoport felkészítői: Viziné Tibai Ildikó, Kenyérné Lendvay Katalin és Szurmainé Vida Györgyi) adták advent első napjának műsorát. A Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében helyet foglaló szülők, rokonok, barátok előtt karácsonyi történetek, mondókák teremtették meg az ünnepi hangulatot. A kicsik után színpadra léptek az óvoda nevelői is. Dalaikkal emelték a várakozás hangulatát. Az ünnepi műsorokat követően adventi vásár kezdődött az iskola aulájában, majd a résztvevők átvonultak a polgármesteri hivatal melletti Altomünster parkba. A Barátságkőnél megépített adventi koszorúnál és Betlehemnél Vargáné Kaiser Katalin Nagyvenyim Polgármester, valamint a mezőfalvi katolikus plébános Kristofory Valter mondta el az ünnepi körhöz kapcsolódó eseményeket. A polgármester beszédében kiemelte az ünnepi szeretet fontosságát, az összetartozás és a közös alkotás értékét. A plébános úr pedig az katolikus vallás karácsonyi eseményeinek jelentőségét ajánlotta a hallgatóság figyelmébe. Végül Nagyvenyim első adventi gyertyáját a polgármester asszony gyújtotta meg.

             

Share