04 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Férfias gesztenyetorta

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Rendhagyó receptajánló – férfiasan

Boglárka torta gesztenyemasszával és lecsepegtetett meggyel

Hagyomány családunkban, hogy karácsonykor férfi ember készíti az ünnepi asztalhoz a tortát. A hagyomány az idén sem szakadt meg. A receptet ezúttal – nem hagyományos formában – közé is teszem.

Hozzávalók: Végy el egy jó asszonyt, aki a konyhában is megállja a helyét!... Innentől már biztosan nem halunk éhen. A folytatásban süttess szép magas, kerek piskótát. A töltelékhez vásárolj két csomag gesztenyemasszát, egy zacskó zselatint és négy deci felverhető tejszínt. Óvakodjunk a főzőtejszíntől, mert az nem jó! Kell még hozzá a szomszéd kertjéből összeszedett dióból tíz deka törve. A többi alkotóelemet megtaláljuk a spájzban, mint például a rumaroma, meggybefőtt, porcukor.

Képes receptajánló itt! >>>

Az elkészítés módja:

Kezdésnek egy jó tanács: Ne ijessz rá a nejedre, hogy mindent egy tálba akarsz önteni, mert bepánikol, azt oda a férfi dicsőség! Az asszony által elkészített piskóta tetejét 2 cm-es magasságban levágjuk. A piskótát óvatosan – a házastárs ne lássa miként tesszük tönkre alkotását – középen kikapirgáljuk. Az így kapott tésztát kézzel egy tálban apróra összemorzsoljuk. A 40 dkg gesztenyemasszát 1 dl tejszínnel megpuhítjuk, kézzel jól összenyomkodjuk. A kikapart tésztát először a durvára vágott dióval, rumaromával, vagy fél deci rummal és a lecsepegtetett meggyel keverjük össze, majd végül a megpuhított gesztenyemasszával. A kihívást keresőknek lehet más sorrendben is! Ha szükséges még porcukorral édesítjük. Félre tesszük a művünket. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk 1 evőkanál porcukorral – ez férfi embernek nem lehet probléma! Utána kevés vízben felolvasztott zselatint – várjuk meg, míg egy kicsit kihűl – keverünk a habba.

A félretett masszába belekeverjük, majd a tortaformába töltjük. Befejezésül az elején levágott piskóta felső részét ráhelyezzük. Ezután már csak a máz és a díszítés elkészítése maradt. A máz lehet többféle. Például 10 dkg étcsokoládét felolvasztunk, tortabevonót teszünk, margarint olvasztunk kakaóporral és cukorral, kevés tejjel. Ebben biztosan kapunk segítséget feleségünktől. Az elkészült tortát legalább fél napig hagyjuk pihenni, mert akkorra érik össze teljesen! A végére már csak egy dolog marad: Adjunk egy nagy puszit az asszonynak, miután elmosogatott! Jó étvágyat!

            

Hozzávalók:

1 db Horváth László, a cikk szerzője

1 db kerek tortalap

40 dkg gesztenyemassza

1 zacskó zselatin

4 dl tejszín

porcukor ízlés szerint

10 dkg dió

bontott meggy

rum aroma, vagy rum

A mázhoz étcsokoládé, tortabevonó, színező cukorka, margarin, kakaó – tetszés szerint

Share