04 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Daruszentmiklós, Kisapostag: Eredményes, jó évet zártak a községek

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Daruszentmiklós, Kisapostag: Eredményes, jó évet zártak a községek

A falvakban nagyon várják a TOP-os pályázatok döntéseit! Év végi összeállításunkban a városkörnyéki települések vezetőit kérdeztük az elmúlt esztendő fontosabb eseményeiről és a jövő terveiről.

Híresek a daruszentmiklósi falunapok. 2016-ban több mint négyezren látogattak ki a faluparkba.

- Daruszentmiklóson a települési intézmények működtetése mellett a közmunka programra és a jövő fejlesztéseihez szükséges pályázatok előkészítésére koncentrált a falu vezetése – avatta be lapunkat a 2016-os esztendő kiemelt történéseibe Rauf Norbert polgármester. Negyven fő közmunkás foglalkoztatásával 1.6 km járdát újítottunk fel. A benyújtott pályázatokban a Daru sor csapadékvíz elvezetése, iparterület fejlesztés, polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése, falupark fejlesztése, benne a Sportpark létrehozása említhető a nagyobb volumenű elképzelésekben. Előkészültünk a piac tér, inkubátorház és a külterületi utak karbantartására vonatkozó gépbeszerzési pályázatok 2017-évi beadására. Fejlesztésekre vonatkozóan igyekeztünk megteremteni és megspórolni az önerőhöz szükséges pénzügyi forrásokat. Eredményeinkben kisebb pályázatok, például a közösségi színterek fejlesztésére szolgáló eszközbeszerzések munkálatait tudtuk elindítani. Létrehoztunk egy szociális szövetkezetet, mellyel a következő években helyi munkahelyeket szeretnénk teremteni. Az önkormányzatunk különböző típusú ingatlan vásárlásokkal is gyarapította vagyonát a fejlesztési elképzeléseihez. Jelentős a község társadalmi civil élete. A Falunap egyre több látogatót vonz a térségen kívülről is. A látogatók száma sokszorosa a településen lakók számának. A legfontosabb számunkra, hogy a vendégek évről évre visszatérnek hozzánk. Büszkék vagyunk a civil szervezeteinkre, az áldozatkész munkásságukra, a gyermekeinkre és intézményeink munkájára - ismertette az év végi összefoglalót Rauf Norbert.

A daruszentmiklósi Barátsgág ház egy igazi közösségi pont

Kisapostagon is eredményes évet zártak – kaptuk az információt Nagy Attila polgármestertől.

- Gyarapodott az önkormányzat vagyona, így a 2017-es évkezdésnél ilyen jellegű problémáink nem lesznek. A idei projektekből kiemelhető, hogy sikeresen rendbe tettük a Völgy utca burkolatát. Új aszfaltot kapott 350 méter hosszúságban. Kisapostagon is meghatározó társadalmi erőt képviselnek a civil szervezetek, melyek működésükkel nem csak a falu kulturális életét színesítik, de komoly erőforrást jelentenek a társadalmi, vagy éppen a katasztrófavédelmi munkáknál. A teljesség igénye nélkül említhetjük a nőegyletet, a nyugdíjas klubot, a polgárőrséget, és legújabban együttműködést kötött nemzetőröket. A megállapodásoknál a Baracsi Önkéntes Tűzoltókkal kötött szerződés sem kihagyható. Sajnálatos módon az eredmények még nem érkeztek meg. Csak reménykedhetünk, hogy jövőre döntés hoznak az elbírálók, így megújíthatjuk a régi óvodánkat, az önkormányzat épületét. Elkészülhet az új járdánk, illetve a felszíni vízelvezetés is megkezdődhet.


Népszerű rendezvény A Kisapostag-Baracs Repülő Nap

Share