17 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Mezőfalva: „Jé, te is rongyos vagy?!”… Közös varráson jubiláltak a foltosok

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Mezőfalván közel 150 foltvarró adott randevút egymásnak szombati közös varráson

További képek itt! >>>

Mezőfalva: „Jé, te is rongyos vagy?!”… Közös varráson jubiláltak a foltosok

Színorgia, 150 tűforgató adott randevút egymásnak

Február 25-én, szombat délelőtt 15 éves évfordulójukat tartották a mezőfalvi foltvarrók. A jeles alkalmat az idei közös varrás meghirdetésével kötötték össze, ahol 24 település ügyes kézimunkázóinak társaságában fújták el az ünnepi torta gyertyáját. A rendezvény a közös munkán kívül egy nagyon színpompás börze is, hiszen ezen alkalmakkal az alkotás mellett rengeteg anyagot, kelléket és nem utolsósorban tapasztalatot is összegyűjthettek a foltosok.

„Jé, te is rongyos vagy?!” - kiáltott fel nagy boldogsággal egy résztvevő a mezőfalvi közös varráson, mikor rég nem látott ismerősét fedezte fel a tűpárnák között. A hivatalos megnyitó előtti jelenet cseppet sem kuriózum ebben a társaságban, mivel sok esztendeje már, hogy rendszeresen találkoznak a patchwork szerelmesei. Határtalan a képzelet alkotásaikban és határtalan az öröm, mikor egyasztalhoz ülnek, hiszen még a szlovákiai Érsekújvárról és Kisújfaluról is érkezett csapat. Utóbbiak Mezőfalva testvértelepüléseként képviseltették magukat.

További fotók itt! >>>

Az ünnepi köszöntő és a közös feladat ismertetése után Papp Imréné Gizit a Mezőfolt elnökét kérdeztük az elmúlt másfél évtizedről.

- Egy tanfolyam elvégzését követően jött az ötlet, ha már hatan részt vettünk, akkor legyen folytatása is a történetnek. Az évek során számos rendezvényen megmutathattuk a mezőfalvi asszonyok kézügyességének eredményét. Jelenleg tíz fővel dolgozunk. Az első időkben apróságokkal kezdtük a foltvarrási ismereteket begyűjteni. Később már nagyobb projektekbe is hozzáfoghattunk, mint például a komplett csapatmunkát kívánó ágytakarók. Tizenöt év alatt rendkívül összetartó társasággá fejlődtünk, ami minőségi munkát és országos ismertséget hozott a Mezőfoltnak. Az elmúlt időszak annyira szép és élménygazdag volt, hogy abból méltánytalan lenne bármit is kiemelni, szívesen emlékszünk mindenre – zárta rövid ismertetőjét a klub vezetője.

Horgosné Rácz Éva és Papp Imréné Gizi közösen szelte meg a 15 éves évforduló ünnepi tortáját

Mezőfalván továbbra is nagy hagyománya lesz a foltvarrásnak. A folytatásban azonban hamarosan változást hoz a klubvezető csere. Papp Imréné Gizi családi okok miatt elköltözik Mezőfalváról, de ígéri, sokat visszalátogat majd, így a kapcsolat nem szakad meg. A stafétabotot Horgosné Rácz Éva veszi át, aki szintén oszlopos tagja a Mezőfoltnak.

 

 

Share