02 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Mezőfalva: Járda épül a SPAR -nál

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Schneider Attila - aki csak névrokona a járadépíttetőnek - már a járda szegélykövezésénél tart. Hamarosan elkészülnek.

Csapásnyomon

Mezőfalva: Járda épül a SPAR -nál

Régi álom valósul meg

Schneider István vállalkozónak köszönhetően közel egymillió forint értékű, térköves gyalogos út köti össze hamarosan a mezőfalvi központi buszmegálló járdáját és a SPAR üzletet. A lakosság komfortérzetét növelő beruházással nemcsak a kereskedelmi egység közelíthető meg esős időben száraz, sármentes lábbal, de az orvosi rendelő felé tartók is rövid úton, kényelmesen érhetik el a község központjában lévő szolgáltatásokat. A szakemberek már gőzerővel dolgoznak.

Aki az elmúlt napok során a központi buszmegállótól az orvosi rendelő felé vette az irányt, annak bizony most kerülni kell. A jó hír a kis kellemetlenség mellett, hogy a nemes támogatásnak köszönhetően por és sármentes burkolatot kap a sokak által használt csapásnyom. A hosszú évek során gyalogos forgalomtól kitaposott „ösvény” vezet célirányosan a mezőfalviak számára igen fontos intézmények, orvosi rendelő, patika, családi napközi, szolgálati lakások és nem utolsósorban a kedvelt bevásárló egység felé. A miértekről Schneider István üzletvezetőt, a járdaépítés ötletgazdáját és finanszírozóját kérdeztük.

- Kiindulási alapként a boltkörnyéki csapadékvíz-elvezetés szerepelt a tervekben, mert a bolt előtti kerékpártároló előtt mindig felgyülemlett a területről érkező esővíz – avatta be lapunkat a munka történetébe a mezőfalvi SPAR egységet üzemeltető vállalkozó. A probléma megoldása magával hozta a gyalogos ösvény rendezését is, ami szintén hasznos a bolt számára, mert az emberek sáros időben is a megszokott útvonalon, a park füvén átvágva közlekednek. A sarat pedig bizony az üzletbe is behordták, jelentős többletmunkát okozva a bolt tisztán tartásában. Ezt akartuk rendezni. A fejlesztés végén megnő a kerékpártárolási lehetőség is. Mindkét oldalon elhelyezhetik a vásárlók a közlekedési eszközeiket, és készítünk egy kis virágos részt is a parkban.

- Mekkora értékkel gyarapodik a terület a felajánlásnak köszönhetően?

- 130 négyzetméterre való térkövet vásároltunk. Közel egymillió forintot képvisel majd a beruházás. Természetesen az önkormányzattal egyeztettünk. A képviselő-testület és a műszaki osztály is rábólintott a tervekre – ismertette a járdaépítés, környezetcsinosítás történetét Schneider István vállalkozó.

Újra egy nemes és szép cselekedetről számolhattunk be a Mezőhír hasábjain. Köszönet  érte!

 

Share