18 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Baracs: Rengeteg ember és ragyogó idő a pörköltszaftos, magyar nótás baracsi majálison

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a majálisról itt! >>>

Baracs: Rengeteg ember és ragyogó idő a pörköltszaftos, magyar nótás baracsi majálison

Tizenhetedik alkalommal köszöntötték a tavaszt és a természet megújulását jelképező májust – meg persze egy kicsit nosztalgiáznak is!

- Nem feledik a régi emlékeket – mondta lapunknak Kocsis Sándor a Magyar-Francia Baráti Kör elnöke, egyben a baracsi majálisok fő szervezője, mikor a rendezvényre látogattunk május elsején a baracsi faluház udvarára. Az idei majálisunk is a korábbi hagyományokat követi, ahol egy laza családi, baráti hétvégét kívántunk nyújtani a velünk tartóknak. Rendkívül vegyes a korosztály, de ez a jó benne. Fiatalok, idősek, egészen apró gyerekek találnak remek szórakozást, kikapcsolódást maguknak ebben a szép májusi időben – invitálta a tavaszi forgatag belsejébe a hírlapot a fő szervező.

Nos, a hangulat és a résztvevők száma alapján kétség sem fért hozzá, ezen a szombaton mindenki prímán érezhette magát. A kellemes időtöltéshez nem kis mértékben járult hozzá, hogy egész nap ínycsiklandó illatok szálltak a tér levegőjében, melyhez tökéletesen passzolt az óriás hangszórókból áradó régi és mai május elsejei nóták egyvelege. A sátras víg társaságok között megtalálhattuk a baracsi civileket, intézményeket, de jöttek többen a városból is. A kulináris élvezetek kedvelői olyan különlegességet is találhattak, mint a Baracsi Társas Kör parafadugós pörköltje. Magosi László az étel kitalálója büszkén mesélte, aki benéz a társasághoz, kíváncsi a dugóval fűszerezett pörkölt történetére. Így hát szívesen mesél róla, igaz, mindig más történetet, nehogy lankadjon az érdeklődés – kacsintott nevetve munkatársunkra a társas kör alkalmi szakácsa. Étel, ital mellett változatos sport és szabadidő programokat is kínáltak a szervezők. A baracsi majálisok történetében most először rendeztek malom bajnokságot Volman Ferenc Európa Bajnokság harmadik helyezettjének vezényletével, aki nem mellesleg baracsi illetőségű fiatalember. És ha már buli van, akkor nem maradhatott el egy mulatós műsorszám sem. A nap fő eseményeként Laci betyár nótáira perdülhettek táncra a jó hangulatot fokozni kívánók.

 

Share