04 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Baracs: Népszerűsítenék a malom játékot

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Baracs: Népszerűsítenék a malom játékot

A község sporttörténetében új kezdeményezésként a múltheti baracsi majálison indult útjára a sokak által kedvelt stratégiai játék, a malom. A hír önmagában is különleges tartalmat rejt, hiszen nemzetközileg komoly eredményeket magáénak tudó – Európa-bajnok bronzérmes – Volman Ferenc segítségével ismerkedhettünk a játékkal.A majális remek hangulatú civil buli. Miért ne férne bele egy jó kis sakk parti, vagy mint esetünkben malom verseny? Május elsején a rendezvény közepén ültek asztalhoz a korongok, vagy nevezhetjük úgy is, a gondolkodás szerelmesei. Volman Ferenc helyi fiatalember szeretné, ha egy kicsit nagyobb nyilvánosságot kapna ez a remek, agysejt fejlesztő sport. Mindemellett jó lenne csapatot is építeni, melynek előkészületei már elkezdődtek Katona Ferenc, a dunaújvárosi Király Sakk Sportegyesület elnökének közreműködésével. Legutóbb a Dózsa iskolában tartottak versenyt, nagy népszerűséggel. Most szűkebb lakókörnyezetében, Baracson is próbát tesz beindítani a malom játék szeretetét.

Ferencről nem árt tudni, nem kispályás sportoló a malomban. Tizenegy éve hódol hobbijának. Otthon és interneten képezte magát. Évente két megmérettetésen is rajthoz áll. Ötször indult külföldi versenyen ahol ausztriai, svájci, németországi, romániai, szlovákiai nagymesterekkel kellett megküzdenie. Háromszor is bronzérmes lett. A játék mellett a Magyar- és Európa-bajnok Bándy Györggyel, a szlovák Szabari Alexanderral és Josef Mitkóval kifejlesztettek egy elektronikus malom programot Brillant Mill néven, amit a baracsi könyvtárban már megtalálnak az érdeklődők.

 

- A felrakásnál kell nagyon figyelni, mert az határoz meg mindent. A többi pedig a koncentráción múlik – kaptuk a tanácsot Volman Ferenctől a baracsi majális házi viadalán. Az asztaloknál helyet foglaló tömeget látva egészen biztosan nem lesz nehéz követőket toborozni.

 

Share