25 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Kisapostag: Közösségi munkát és a kiváló teljesítményt ismerték el a falunapon

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A képen a díjátadáskor jelenlévő Kisapostag Büszkeségei díjazottjai:Horváth Dávid, Kiss Vince, Maár Noémi , Maár Martin, Sós Brigitta

(Miskovitz Máté elfoglaltság miatt hiányzott)

Egy közösségi rendezvény mindig jó alkalom megbecsülni azokat, akik valamilyen formában hozzájárultak a település hírnevéhez, kulturális, gazdasági fejlődéséhez. Kisapostag kis falu, de nagyon sok olyan ember lakja, akire valamilyen formában büszkék lehetnek. 2017-ben Köles Lajosnénak, Szalóki Gábornénak és Kiszli Pálnak ítélték oda a megtisztelő Kisapostagért Díjat. Büszkeségeink díjban részesült Miskovitz Máté hazai és nemzetközi díjas karatebajnok, szintén nemzetközi sikereket felmutató Horváth Dávid elektronikus zeneszerző, Maár Noémi és Maár Martin jó tanuló – jó sportoló kategóriában, Kis Vince Péter odaadó közösségi munkájáért, Sós Brigitta kiemelkedő tanulmányi eredményeiért.

 

Kisapostagért Díjazott Köles Lajosné

Köles Lajosné leánykori nevén Chalupka Erzsébet. Kisapostagon született 1930.05.24-én. A községben járt iskolába, és a régi óvoda utáni házban a Duna sor 17 szám alatt lakott szüleivel. Édesanyja háztartásbeliként nevelte a gyerekeket. Édesapja cipész és halász mesterséggel kereste a család kenyerét. Férje Lajos bácsi aranyokleveles méhész volt. Erzsi néni Kisapostagon dolgozott a pártházban, majd a papírgyárból 1985-ben ment nyugdíjba. A papírgyári munka és nyugdíj mellett sokat kézimunkázott. Alapító tagja volt a kisapostagi nőegyletnek. Kézzel készítette, hímezte a terítőket és a Luther rózsát, a község első zászlaját és a kis asztali zászlót melyet az evangélikus templomban láthatunk. A mai napig aktívan kertészkedik. Keze munkájával sokan találkozhattak a településen, hiszen évtizedeken át a Polgármesteri Hivatal előtti rózsakertet és virágágyást gondozta, ápolta a szabadideje terhére. Virágos kertjének a csodájára járnak, amelyből szívesen adományoz bárkinek. Öt unoka és négy dédunoka szépíti idős éveit.

 

Szalóki Gáborné a mindig mosolygós és segítőkész helyi vállalkozó már 13 éve dolgozik azon, hogy ne csak vállalkozóként, hanem felelős kisapostagiként is része legyen a falu társadalmi életének. 2008-ban részt vett a Kisapostagi Polgárőrség megalakulásában és azóta is ellátja polgárőrség gazdasági feladatait. Hozzá érkeznek be a falubeliek segélyhívásai és tőle indulnak a járőrök. Sokat törődik a fiatalokkal, a gyerekekkel. Szeretné, ha minél több programot találnának a községben. A falubeliek közreműködésével nyolc éve szervezi az ingyenes gyereknapot. Ő az, akihez mindig lehet fordulni pár jó szóért, tanácsért és segítségért. Ahol tud jelen van és színesíti a falu életét. Szalóki Gábornét, lánykori nevén Baranya Ilonát, sokak csak úgy ismerik, mint Icát a Halászkert Kocsmából.

Kiszli Pál több mint nyolc éve elnöke a nyugdíjas klubnak. Szervezi az összejöveteleket, kirándulásokat, illetve koordinálja a településen az idős korosztály szórakoztatását. Aktívan közreműködik Kisapostag társadalmi és kulturális életében. Tevékenysége sokak szimpátiáját kivívta, így nem csoda, hogy hatvannál is több aláírás érkezett a kitüntetési javaslatára.

A Skicc Művészeti Egyesület  is megajándékozta a kitüntetetteket egy-egy alkotással

Share