19 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Mezőfalva: Pedagógusokat köszöntöttek

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Képek a pedagógusnapról itt! >>>

Mezőfalva: Pedagógusokat köszöntöttek

 

„Pedagógus vagy? Akkor Neked küldetésed van. Lámpásnak kell lenned!”

Az iskolai élet kiemelkedően fontos ünnepe a pedagógus nap, melyet ezúttal is a tanév végén tartottak a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI tanárai, tanítói. A hagyományokhoz hűen megrendezett eseményen hivatásról, szakmaszeretetről, kitartásról és hűségről szóltak a dicsérő szavak. A köszöntő legünnepélyesebb pillanataiban Az Év Pedagógusa díjat és a vele járó aranygyűrűt Horváth Lászlónénak ítélte oda a Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány kuratóriuma. Utána Danyi András nyugdíjas biológia - földrajz szakos tanár napokban átvett gyémánt diplomájához gratuláltak a kollégák.

 

.

- „Pedagógus vagy? Akkor a gyermek, a diák számodra nyitott könyv, amelyet folyton olvasnod kell. Nem ugorhatsz át részeket, és ezt az olvasmányt életed végéig nem tudod majd letenni. Mindig vissza- visszalapozgatsz, hogy építkezni tudj, hogy megértsd, hogy segítsd, hogy mutasd a helyes utat, hogy a példa Te legyél számára. S ha már a végére értél, akkor sem nyújtózhatsz el elégedetten, hanem kezdheted újra elölről, megint és megint” - idézte Koczeth László írásának részleteit pedagógusnapi köszöntő beszédében Jaksics Erzsébet intézményvezető. A folytatásban a tanítók, tanárok áldozatos munkája, végtelen türelme, és a társadalom fejlődésében betöltött nélkülözhetetlen szerepe kapott hangsúlyt, melyet az ünnepi asztalnál helyet foglaló Márok Csaba Mezőfalva polgármestere is megerősített. Ünnepi beszédében kiemelte még, hogy soha nem hagyja magára a település az oktatási intézményeit, hiába nem a község az iskola működtetője, ettől még minden segítséget megadnak a fejlesztések, a szakmai és tárgyi gyarapodás érdekében. A köszöntő szavak után az alapítvány képviseletében Márok Csaba Polgármester és Feth Róbert kuratóriumi tagok ünnepélyesen átadták Horváth Lászlóné igazgatóhelyettesnek a legrangosabb szakmai elismerést, az Év Pedagógusa díjat.

 

A kitüntetés indoklásában Jaksics Erzsébet igazgatónő elmondta, hogy Horváth Lászlóné Gabi hosszú évtizedek óta az egyik vezető pedagógusa tantestületüknek. Nemzedékek tanultak meg írni, olvasni a keze alatt. A tanítók között oly nagy tisztelet övezi, hogy amikor a tanév elején megüresedett a munkaközösség-vezetői poszt, akkor egyhangúlag Gabit javasolta és szavazta meg a közösség. Horváthné ezt a tevékenységét az igazgatóhelyettesi beosztása mellett végzi, de a nagy felelősség ellenére rendkívül aktívan és magabiztosan irányítja a szakmai csoportot. Az idei tanévben minden korábbi rendezvényt, versenyt meg tudtak valósítani, amelyet a munkatervben rögzítettek. Sokat javult az együttműködés, a kommunikáció, mely Gabi kedves, közvetlen személyiségének és roppant szorgalmának köszönhető. Érdeklődő, nyitott ember, aki minden problémát igyekszik megoldani. Segítőkész, mosolygós, kedves, ráadásul kiváló humorérzékkel rendelkezik, ami gyakran átsegíti a konfliktushelyzeteken, nehézségeken. Munkavégzése precíz, pontos, átgondolt. Mindig mindenben lehet rá számítani. Időt, energiát nem sajnálva dolgozik azért, hogy az iskola magas színvonalon működhessen. A tanév során minden igyekezetével azon volt, hogy a lehető legkisebbre csökkentse a pedagógusok terheit, ugyanakkor megtartsa, sőt emelje a korábbi szakmai színvonalat. Gabi Mezőfalva civil életének is aktív részese. Sok éven át tagja volt a helyi néptánc együttesnek, s ma is oszlopos tagja a település női karának – méltatta a vezető pedagógus tevékenységét az iskolaigazgató.

 

 

(Ui: Danyi András pedagógusról egy külön cikkben írok - a szerkesztő)

 

Share