19 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Ismét Kisújfalun!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Fotó: Bán Balázs

Ismét Kisújfalun!

A huszonharmadik falunapot rendezték meg Kisújfalun június 23-án és 24-én. A Szlovákiában található magyar település már több éve testvér-települési kapcsolatot ápol Mezőfalvával. Sok-sok rokoni szál is erősíti a két község baráti viszonyát, így aztán mindig rendkívül családias hangulat várja az odalátogatókat.Idén is a szombati nap eseményeire utazott el az autóbusznyi mezőfalvi küldöttség. Ebben ott volt Márok Csaba polgármester és két önkormányzati képviselő; a kulturális programban fellépő, ezúttal elsősorban fiatalokból álló Mezőfalvi Néptáncegyüttes; továbbá olyanok, akik rendszeresen elutaznak ide, és olyanok is, akik most először szippantottak bele a kisújfalusi levegőbe.

Fotó: Kovács István

 

Rekkenő hőségben érkeztünk meg, és már a fogadtatásból látható volt, hogy az ottaniak semmit sem változtak. Kebelbaráti kedvességük leírhatatlan, mintha száz éve nagyon jól ismernénk egymást. Azonnal elláttak minket minden földi jóval, természetesen semmiben sem szenvedtünk hiányt.

Néptáncos fiataljaink kitettek magukért, Mezőfalvát képviselve rendkívül csinos uniformisaikban lenyűgözték közönségüket. És a jövőre nézve igen szép képet festettek a néptánc mezőfalvi folytatását illetően.

Szakadatlanul folytak a beszélgetések, fogyott a szlovák sör és a koffola (a kóla szlovák verziója), közben pedig a színpadon köszönthettük Kalocsai Zsuzsa művésznőt, a Budapesti Operettszínház primadonnáját, majd a Felvidéki Rockszínház társulatát.

Nagyon szaladt az idő, és hirtelen azt vettük észre, hogy beesteledik. Ennek egyik hírvivője az a hatalmas létszámú szúnyograj volt, mely aktív tevékenységével egészen „felfrissítette” a már jóllakott asztaltársaságokat. És aztán egyszer csak eljött az indulás ideje is.

Nagyon köszönjük Geri Valéria polgármester-asszonynak és az ottani önkormányzati képviselőknek, valamint a szervezőknek a pazar vendéglátást, az élményeket és azt, hogy ismét Kisújfalun lehettünk.

A búcsú azonban nem hosszú időre szól, hiszen a jövő hét végén a kisújfalusi barátaink érkeznek hozzánk, az idei Mezőfalvi Vigasságokra. Nagy-nagy szeretettel várjuk Őket!

 

Bán Balázs

Share