19 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Mezőfalva: Szétverték az óvodát – szeptembertől újra szép lesz

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Alaposan átalakítják a több mint száz éves épületet. Lehet, ősszel rá sem ismernek majd a gyerekek.

Faláthelyezés, villanyszerelés, ablakcsere, csak hogy néhányat említsünk az éppen folyó munkálatokról a Mezőfalvai Tündérkert Óvoda nyári felújításából. És hogy vannak a gyerekek? Nos, ők köszönik remekül. Az ilyenkor szokásos összevont csoport az átalakítás idejére a Kiss Kálmán Művelődési Házban talált ideiglenes otthonra. A héten még vigyáznak egy 12-20 fős csapatra. Augusztus 1-31-ig azonban teljesen bezár az óvoda. A felújítási munkák már bőven elkezdődtek. Óvodakezdésre sokkal szebb és modernebb, nem utolsósorban törvényileg is megfelelő körülmények között kezdődhet a nevelés. Az óvodában jártunk Kovácsné Huber Zita igazgatónővel.

A fali vezetékeket már néhány helyen kicserélték

- Több mint kétszáz milliós önkormányzati pályázatnak köszönhetően nemcsak tornaszobával és két új helyiséggel gazdagodik az intézmény, de a nagy építkezés előtt alaposan megújul a régi épület is – avatta be lapunkat az aktuális eseményekbe az óvodavezető. Ahol állunk, ez a régi iroda helyisége. Az áthelyezett falaknak köszönhetően – mivel több ilyen is lesz – megnövekszik a gyereköltözők alapterülete. Ezen kívül festés, külső falszigetelés, fűtéskorszerűsítés, villamos hálózat teljes kiépítése és még más munkák teszik teljessé az épület felújítását. Kuriózumként említhető, hogy minden terem internetes csatlakozási pontot kap, amivel a mai kornak megfelelő, modern nevelő munkára is lehetőség adódik. Szintén különlegesség lesz az ablakok cseréje, amit külső megjelenésben a száz éves épülethez igazítanak, belül pedig a terem stílusával harmonizál a kialakítás. A munkák során teljesen új és zárt előtéri folyosót építenek, így az időjárás okozta nehézségek kerülhetőek el az ebédlőbe vonuláskor. Amennyiben a konyhafelújítás is nyer a pályázaton, úgy végig zárt folyosó köti majd össze az intézményt az ebédeltető hellyel – ismertette az éppen folyó aktuális munkálatokat Kovácsné Huber Zita óvodavezető.

Ezen  ahelyen lezs az új fal, a vizes blokk arrébb költözik - mutatja az óvodavezető

 

Mezőfalván hamarosan megszépült és korszerű körülmények között fogadhatják a legkisebb korosztályt. A kiváló pedagógiai munka mellett immáron a környezet is méltó lesz a több mint száz éves nevelői tradícióhoz.

 

Share