28 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kapcsolatok a települések, civilek, önkormányzatok és vállalkozók között Mezőfalva: HÍD a pályázatokhoz

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Kapcsolatok a települések, civilek, önkormányzatok és vállalkozók között. Mezőfalva: HÍD a pályázatokhoz

A 2017-2020 közötti programozási időszakban 340 millió forint érhető el a Leader programok keretén belül. Tizenhét községet fog össze a program.

Szeptember 18-án hétfő délután a mezőfalvi Kiss Kálmán Művelődési Ház színházterme adott otthont a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület soros összejövetelének. A rendezvény megnyitójában Márok Csaba az egyesület elnöke hangsúlyozta, célul tűzték ki, hogy a településeknek és az ott működő intézményeknek, vállalkozásoknak, civil szervezeteknek segíthessenek a fejlesztésekhez forrásokat találni, illetve azokat megvalósítani. Márok Csaba után Pálmainé Zsuzsa a GINOP-os pályázati, Tatár Szilvia a Leader lehetőségeiről tájékoztatta a megjelenteket. A rendezvény végén az egyesület elnökét, egy vállalkozót és egy civil szervezet vezetőjét kérdeztük.

 

- Nagyon nagy az érdeklődés a programok iránt. A fórum létszáma ugyan nem tükrözi az érdeklődők számát, ennek ellenére rengetegen keresik az irodát – nyilatkozta a rendezvény záró mozzanatában Márok Csaba Leader elnök. Aki komolyan gondolja, az már foglalkozik a közreműködésünkkel elnyerhető pályázatokkal.

- Ötlet, forrás, megvalósítás, utógondozás – ha ezt a négy fogalmat összerakjuk, elérhető a Leader keretén belül?

- Amennyiben valakinek van ötlete és a fejlesztési projektekben talál hozzá pályázati kiírást, be tudja nyújtani, akkor van hozzá finanszírozás, van hozzá ötven százalékos előleg. Így akkor meg is tudja valósítani a kitűzött célt – kaptuk a választ.

Megkérdeztünk néhány jelen lévő érdeklődőt, miért fontosak számukra a Leader pályázatokban megnyíló projektek?

 - Nagyszerű dolognak tartom, mert nagyon sok olyan lehetőséggel lehet élni a vállalkozásunkban, ami hasznot hozhat. Nemcsak az innováció során kapunk támogatást, hanem a megvalósítás végén, az utógondozásban is – mondta a rendezvényen Czifra Attila mezőfalvi vállalkozó.

 

 - A civil szervezetek számára is rendkívül fontos a Leader, hiszen olyan fejlesztési célokat tűzhetünk magunk elé, ami önmagunktól egészen biztosan nem lenne sikeres. Az elérhető lehetőségek jelentős anyagi és erkölcsi támogatást nyújtanak a szervezeteknek. Nem utolsó sorban pedig a falu is gyarapszik általa – fogalmazott a Leader előnyéről Fogarasi Béla a daruszentmiklósi Falulánc elnöke.

 

A hétfői megbeszélésen a fejlesztésekbe bevont ingatlanokkal és eszközbeszerzésekkel kapcsolatban érkeztek kérdések.

 

Share