24 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Mezőfalva: Névsorolvasás negyvenöt év után

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A 45. évfordulóra negyvenketten jöttek el. Középen kék kabátban Ökrös Mihályné,mellette Pintérné Marika pedagógusok

Képek az osztálytalálkozóról itt >>>

 

Mezőfalva: Névsorolvasás negyvenöt év után

Az évfolyamtalálkozón kilencedik alkalommal elevenítették fel a diákéveket.

Öt évente rendszeresen találkoznak a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola 1972-ben végzett tanulói. Az egykori a,b,c osztályok tanulói közül negyvenketten jöttek el. Remek hangulatban, nagyon vígkedélyű beszélgetéssel adtak számot ki, milyen életutat járt be.

Igazán különleges osztálytalálkozón jártunk szeptember 23-án, szombaton a mezőfalvi iskolában. 1972-ben végzett évfolyam tanulói adtak randevút egymásnak. Öt évente mindig összejönnek, és ezt az idén soros alkalommal sem hagyták ki. Ahogy ilyenkor a hagyományos forgatókönyv szerint lenni szokott, most is névsorolvasással kezdődött az osztályfőnöki óra. Igaz, ezúttal nem a vásott lurkók ültek az iskolapadban, hanem tisztességeben felnőtt egykori diákok. A tanári asztalnál Pintérné Marika és Ökrös Mihályné pedagógusok foglaltak helyet. Először ők beszéltek az eltelt évek történéseiről, melyet nagy érdeklődéssel hallgattak a volt tanulók. Ökrös Mihályné csak kevés időt tölthetett el az 1972-ben végzettek között. Családi okok miatt kellett elköltözni a faluból, azonban ez nem homályosította el a Mezőfalván töltött emlékeket. Ma is szívesen gondol valamikori neveltjeire. Pintérné Marika kémiát és matematikát tanított az évfolyamban. Sok szép emléket őriz a padsorokba újból beülőkkel kapcsolatban. Üdvözlő beszédében most is azt hangsúlyozta, amit oly sok éven keresztül próbált elültetni a fiatalokban, hogy a család és az egymás iránti tisztelet a legfontosabb.

Negyvenöt év után is jóleső érzés feleleveníteni az emlékeket

Feke Jutka és balra mellette Galambos Virág nagyon jól tudják, milyen érzés nagyszülőnek lenni. Ők biztosan jól megtanulták - ahogy a többiek is -  mennyire fontos a család és egymás szeretete.

 

Az intelmek megfogadására talán legjobb példát az első felszólaló Feke Judit szolgáltatta, aki életének alakulását ismertetve őszintén beszélt a nagymamaság csodálatos érzéséről, hiszen ő is már többszörös nagyszülő. Természetesen egy ilyen találkozón nem maradhat el a régi diákcsínyek és vicces történetek felelevenítése sem. Meg persze az is előkerül, ki volt a legvásottabb nebuló. Ezt a címet Móricz Csaba vállalta magára, a többiek nagy egyetértésével. Arra kérdésre, hogy kit tartottak a fiúk a legszebb leánynak az évfolyamon, a szintén népszerű, még ma is sármos László Tibi válaszolt igen bölcsen – minden lányt nagyon szépnek tartottunk!

A rendhagyó osztályfőnöki órát követően vendéglátással és hosszas beszélgetéssel ért véget a mezőfalvi öregdiák találkozó. Az 1972-ben végzett évfolyam létszáma 102 fő volt – tudtuk meg a további visszaemlékezésekből. Sajnos az osztályfőnökökkel nem találkozhattak a régi diákok. Az a. osztályban Gabnai József és Csuti János, b. osztályban Galambosné Márta, c. osztályban Bede Márta és Ökrös Mihályné nevelgette nagy odaadással, akarattal a szépre és jóra a tanítványokat.

 

 

Share