16 | 02 | 2019
Főmenü
Események
February 2019
M T W T F S S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
Véletlen kép

Mezőfalva: Szépen halad az óvoda bővítése és konyha felújítása

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók az építkezésről itt! >>>

 

Mezőfalva: Szépen halad  az óvoda bővítése és konyha felújítása

Közel 300 milliós beruházásban Két csoportszobával, tornaszobával és átgondoltabb térkialakítású konyhval gyarapodik a falu. Az óvoda udvarán az új épületnél már állnak a falak. Hamarosan tetőszerkezetet is kap az új rész. Jövő nyár elejére tervezik a befejezést. Az építkezésen jártunk megszemlélni, miként alkultak az elmúlt időkben a projektek? 

Szeptemberi mezőfalvi óvodaépítési híradásunkban még több méter mély gödörről tudósíthattunk az intézmény udvarán. Azóta eltelt két hónap alatt hatalmas és látványos fejlődésen ment keresztül az állami támogatással elnyert 234 milliós projekt. Az építkezés jelenlegi állását ezúttal is a település első embere Márok Csaba polgármester mutatja be.

 

- Az óvoda tekintetében a kivitelezés megfelelő ütemben halad előre. Az építők minél előbb igyekeztek kikerülni a gödörből a csapadékos időjárás beköszönte előtt. A mostani fázisban a csoportszobák falaira tették fel a betonkoszorút. Emlékeztetőül az alsó részben tornaszoba, valamint több kiszolgáló helyiség van kialakítva. A felső részen a folyosóval egy szintre tervezték a két új csoportszobát, ahol több funkcionális terem is szolgálja a kényelmes és korszerű munkavégzést. A tetőtérben mosó, szárító szobán kívül egy óriási közösségi tér ad lehetőséget az ünnepek, rendezvények együttes megtartására. Hamarosan érkeznek a felső szintek fedéséhez szükséges egy tonnás panelok, aminek beemelése szintén látványos mozzanatként írható be az építkezés naplójába. Az idén tető alá akarják hozni, hogy a belső munkálatok zavartalanul folytatódhassanak.

A falakat az ésszerűség szerint helyezik át, így sokkal praktikusabb, jobban kihasználható lesz majd a konyha - mutatja Márok Csaba Mezőfalva polgármestere.

 

A másik nagy beruházás az óvoda szomszédságában a bruttó 46 milliós konyhafelújítás – folytatta a beruházások ismertetését Márok Csaba polgármester. A lefolyórendszer és a villamoshálózat komplett rendbetétele, továbbá a válaszfalak ésszerűbb elrendezésével, áthelyezésével korszerűsödik a konyha. Például oszlopok akadályozták, hogy megfelelő mennyiségű asztalt tehessünk az étkezőbe. Ebbe az irányba meg is bővül az épület, mert eltűnnek ezek az oszlopok. A nagyobb térnek köszönhetően sokkal rugalmasabban folyhat az étkeztetés. Végezetül a konyha és az óvoda egységes tetőszerkezete zárja a fejlesztést. Két hét múlva már a konyha fog főzni, igaz még az ideiglenes helyen lehet átvenni az adagokat – zárta az építkezés körüli kalauzolást Mezőfalva polgármestere.

 

Márok Csaba a végén elmondta, nagyon köszöni az önkormányzat a dunaújvárosi Campusz Étteremnek, hogy elvállalta a közel 400 adag megfőzését, hiszen más vállalkozó ekkora mennyiségben, ennyi idő alatt nem tudta prezentálni.

 

 

Share