15 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Nagyvenyim:Szűréssel az egészségért

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Nagyvenyim:Szűréssel az egészségért

November 25-én, szombaton a nagyvenyimi őszi egészségnapon több mint százan éltek a műszeres szűrések és ismeretterjesztő programok nyújtotta egészségmegőrző lehetőségekkel.

Az idei második akcióban Lehóczki Laura egészségtrénertől előadást hallhattunk a rejtett izmaink és a női/férfi egészség témakörben, Dr. Kemény János gyermekorvos az érszűkületről és élettani hatásairól adott tájékoztatást, Dr. Reiter Gábor háziorvos a rendezvény házigazdájaként a tudományos és alternatív gyógymódok, érvek és ellenérvek címmel tette fel a laikusok által is érthető szakmai kérdéseit, következtetéseit.

Képek a nagyvenyimi szűrésről >>>

 

A szünetben kérdeztük az előadót:

- Különösen a mai egészségügyi helyzetben értékelődik fel igazán a prevenció. A rendszer és a beteg szempontjából is sokkal hatékonyabb a megelőzés, mint a kezelés, amit természetesen ezerszázalékosan támogatnak az orvosok. Azonban kezdenek az emberekben olyan dilemmák felébredni, hogy egy gazdasági érdekeltség mentén úgynevezett betegségipar kezd kialakulni. Sajnos ez pont az ellenkezőjét váltja ki, mint ami az egészségügy célja, az egészségmegőrzés. Ennek az ismeretterjesztő munkának az egyik része a szűrővizsgálat, ami szerencsére itt Nagyvenyimen nagy érdeklődéssel fogadnak az emberek. Mellette viszont nagyon fontos, milyen az interpretáció! Tényleg azokat a tudományos tényeket fogadjuk el, és a helyén kezeljük, amik alá vannak támasztva. A hangsúly tehát a valós, tényeken alapuló felvilágosításon, ismeretterjesztésen van. Ellenkező esetben pont a betegségipar számára hajtunk hasznot – nyilatkozta lapunknak az előadások szünetében Dr. Reiter Gábor nagyvenyimi háziorvos.

 

Szombaton délután kettőtől-ötig tartó szűrési időszakban az előadásokkal párhuzamosan Meri-Dim számítógépes teljeskörű állapotvizsgálaton, vérnyomás, vércukor, koleszterin, testsúly, testzsír, BMI mérésen vehettek részt a jelentkezők. Az iskola aulájában alma- és mézvásár tette teljessé a nagyvenyimi egészségmegőrző programot.

 

Share