24 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

A falu legidősebb polgárát köszöntötték!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Mészáros Sándorné fiával Hamperger Jánossal és lányával Sági ferencnével

Képek a köszöntésről itt! >>>

Amikor a 99-es számot látjuk, sokszor már fel sem kapjuk a fejünket, hiszen úton, útfélen találkozhatunk a hirdetésekben szereplő két, egymás után írt kilencessel. Egészen más azonban a helyzet, ha a kilencvenkilenc egy ember éveinek számát jelöli - az már történelemnek is nevezhető! Erre érdemes odafigyelni! Mészáros Sándorné Mezőfalva legidősebb lakója 99. születésnapját ünnepelte családja körében. A ma is kiváló egészségnek örvendő idős asszony szívesen válaszolt kérdéseinkre:

A riport elején rám nézett élénk tekintetével, szemében hamiskás mosollyal - mintha ez lenne a világon a legtermészetesebb -, csak egyszerűen közölte: 

„A hosszú élet titka a sok munka!”… Majd viccesen közbeszúrta: „Most azért én csak 18 éves vagyok” - utalt nevetve a két kilences szám összegére a tortán.

Mariska néni 1914. május 16-án született. Felnevelt négy gyereket, akiknek az évek során szépszámú utódai lettek. Munkájáról úgy nyilatkozott, hogy világéletében „földtúró” volt. Summásként, kettőzőként, TSZ kapásként kereste a kenyerét. Először 1933-ban ment férjhez. Második alkalommal 1945-ben állt oltár elé. A harmadik házasságára 1972-ben került sor. Az elsőt a felvidéki „visszafoglalás” vitte el. A másodikat a 45-ös háború. Szerencsére a 72-es eskü már kitartott idős koráig.

Mariska néni mindig Mezőfalván/Hercegfalván élt. Ide született és itt is akar nyugovóra térni. Az életének legszebb időszaknak a lánykorát jelölte meg. Arra kérdésre, hogy mennyien udvaroltak neki, kapós volt-e, huncutul csillogó szemmel válaszolt: „Akadtak volna kérők! Abban az időben még nem volt divat, hogy elmegyünk, aztán négyet-ötöt összeszedünk! Akkoriban egy elkezdett udvarolni, és annál meg is maradtunk.”

Mészáros Sándornét egész életében jó egészséggel áldotta meg a sors. Egyetlen egyszer volt kórházban. Idős napjait – köszönhetően a szemműtétnek – rejtvényfejtéssel, olvasással tölti. A rokonok elmondták, nagyon különleges a mama, szinte falja könyveket. Érdeklődési köre mindenre kiterjed, egyedül csak a politikát nem szereti. „ Ami gyün, minden érdekel, csak könyv legyen!” – fogalmazott az ünnepelt.

Évek óta nagy köszöntőt tart Mariska néni rokonsága, akinek ilyen korban már nincs nagyobb ajándék, mint szerettei körében eltölteni a kijelölt időt.

Tiszta szívünkkel kívánjuk, hogy találkozhassunk a 100. születésnapon is Mészáros Sándornéval!

Mészáros Sándorné és a rokonság egyik fele

 

Share