28 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mezőfalva: Új szerkocsival gazdagodott a Mezőfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A fotókat Szabó- Bisztricz Anett Fejér megyei szóvivő készítette

Képek az átadásról itt! >>>

 

 

Mezőfalva: Új szerkocsival gazdagodott a Mezőfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Az újjáalakulása óta kitűnően teljesítő katasztrófaelhárítókra minden körülmények között számíthattak a bajban lévők! Ennek is köszönhető, hogy korszerű és hatékony eszközzel folytathatják a munkát. Az új autót tegnap vehették át ünnepélyes keretek között a mezőfalvi önkéntesek.

Talán nem kell már bemutatni senkinek Mezőfalván a helyi tűzoltókat, hiszen mindenki ismeri tagjaikat. Ők azok, akik a nap bármely időszakában öltöznek, mennek, mentenek, biztosítanak, segítenek, és ők azok is, akik közösségi rendezvényeinken mindig ott vannak, szórakoztatnak gyereket, felnőttet egyaránt. Nem feledkezhetünk meg arról az önzetlen tevékenységről sem, mikor a településen kívüli szervezeteknél, vagy éppen eseményeknél bizonyítják segítőkészségüket, talpraesettségüket. Felsorolni is lehetetlen, mennyi helyen és alkalommal találkozhatunk ezzel a lelkes kis csapattal, ahol nemcsak a férfiakból áll a gárda, de lányok, feleségek is bőven kiveszik részüket a feladatokból. Valóban igaz a mondás, ez egy életforma, amit csak szívvel, lélekkel és teljes odaadással lehet csak megélni. A Mezőfalvi Önkéntes Tűzoltók pont ilyenek, méghozzá a legnemesebb értelemben. Ezért hát nem véletlen, hogy hatalmas öröm és megtiszteltetés az egész falu számára, ha munkájukat a hivatalos szervek is elismerik – nem is akármilyen szinten!

 

A szervezet méltatásában az alábbiak olvashatóak a Dunaújvárosi Hírlap mai tudósításában:

 

Az ünnepi beszédet elmondó Vizi Ignác tűzoltó ezredes a többi között felhívta a figyelmet arra, hogy a Mezőfalvi Tűzoltó Egyesület a tevékenységét az 1890-es években kezdte meg. A Hercegfalvi Önkéntes Tűzoltó Testület 1909-ben már szervezettebb formában működött.
A XX. század ´70-es ´80-as éveiben élénk közösségi élet alakult ki a szervezet kötelékében. A kilencvenes évek hanyatlása után az újjászerveződés 2007-ben kezdődött el. Gyakorlatilag a nulláról kellett felépíteni az egyesületet. Sok munkával, pályázati források felhasználásával ismét ütőképes lett a csapat. Az elmúlt években egyre több eseményen vállalnak szerepet, és önálló rendezvényeket is szerveztek. A tüzek mellett segítséget nyújtanak a viharkárok elhárításában, 2010-ben a vörösiszap-katasztrófa fölszámolásában is jelentős szerepet vállaltak. A kétkezi munkán kívül az adománygyűjtésben is jeleskedtek. A 2013-as árvíz során napokon keresztül részt vettek a mentésben. Az egyesület tagja a Fejér Megyei Önkéntes Mentőszervezetnek, valamint a Dunaújvárosi Járási Mentőszervezetnek is – segítenek, ahol tudnak.

Az elmúlt években a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóságon is számos fejlesztés valósult meg. Mára négy, hazai gyártású gépjárműfecskendő állhatott szolgálatba. Ez tette lehetővé, hogy a rendszerből kikerült fecskendőket az önkéntesek részére adják át. Ezek közül az egyik fecskendő került a mezőfalviak kezelésébe.”

 

Az ünnepélyes átadáson részt vett Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Suszter Tamás rendőr alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kapitánya, Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere, Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, Lóki Richárd, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője, valamint Kristofory Valter mezőfalvi plébános.

Share