25 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Kívülről és belülről is épül,szépül az óvoda

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Kívülről és belülről is épül,szépül az óvoda

Ha valaki azt mondja: Mutasd meg az óvodád, megmondom milyen lesz a település jövője! - Talán nem is mondunk butaságot, hiszen mi másért, ha nem az utódainkért dolgozunk? Már a szakipari munkáknál tart az óvodabővítés. Nyár közepén átadják. Őszre birtokba vehetik a gyerekek, pedagógusok. 

Állapotjelentés a község egyik legfontosabb beruházásáról. A tavaly szeptemberben indult 234 millió forintos projekt jól és megfelelő ütemben halad. Gödörásás, alapozás, falazás, tetőkialakítás és burkolás után a belsőépítészet kap most nagy hangsúlyt. Márok Csaba Mezőfalva polgármesterével kerestük fel az építkezést, hogy olvasóink pontos információkat kapjanak az óvodafejlesztésről.

Fotók az építkezésről itt! >>>

 

Látványos állapotban van a Mezőfalvai Tündérkert Óvoda udvarán emelt új épületszárny és a hozzá kapcsolódó ebédlő, illetve ebédeltető helyiség.

- A téliesítés óta jelentős változáson ment át az épületegyüttes, hiszen egy egységként kezeljük a konyhával. Tehát mind a kettő beruházás nagyon komolyan halad előre. Az óvoda falától elvettük a rengeteg állványt, ami azt jelenti, hogy a bővített rész homlokzatát is beszínezték már. Jelen pillanatban a belső festési munkálatok folynak, valamint az Aréna tér és a vízelvezetés kapcsolódó feladatrészei adnak munkát a szakembereknek.

 

- Rengeteg helyiséget találhatunk az új szárnyban. Miért így lett kialakítva?

- Amikor megterveztük, akkor az összes olyan hiányzó helyiséget belerajzoltuk, ami előírásként szerepel és a régi épületben nem lehetett kialakítani, illetve nem állt rendelkezésre. Az új épületben 72 négyzetméteres tornaszoba, két huszonöt főt befogadó csoportszoba, kiszolgáló helyiségek, tárgyalók, közösségi terek szolgálják a mai kornak megfelelő, komplex óvodai nevelést. A beruházással megszűnnek Mezőfalván azok a problémák, amik a gyereklétszám miatti elutasításokat jelentette.

- Az óvoda mellett a konyha és az ebédlő is megújul, bővül. Együtt kezelik a két épületet?

- Mivel egy telken van a két intézmény és helyenként összeérve egy épületegyüttest képez, ezért mindenképpen ebben gondolkodtunk. A konyha főző részét már tavaly rendbe tettük, most pedig az étkező rész felújítása, öt méteres bővítése zajlik. Ezáltal sokkal gördülékenyebb és jobb körülmények között tudnak ebédeltetni. Ez utóbbi munkálatok 40%-os állapotban vannak. A 46 milliós pályázatból hatmillió önkormányzati forrás a nagyobbik összeg pedig a Belügyminisztérium pályázatán elnyert rész – tájékoztatta lapunkat az építkezés helyszínén Márok Csaba polgármester.

Amint képeinken is látható igen jó ütemben halad a mezőfalvi óvoda és a hozzá tartozó konyha fejlesztése. Nyár közepére végeznek a munkálatokkal és ősszel birtokba is vehetik a gyerekek, pedagógusok.

 

 

Share