20 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Mezőfalva: Súlyhúzó kutyák versenyeztek

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a rendezvényről itt! >>>

 

Mezőfalva: Súlyhúzó kutyák versenyeztek

Ember és állat különleges összhangja eg ynagyon speciális versenyszámban. A szombati különleges rendezvényre - melyet családiasnak neveztek a szervezők - hatvankettő kutya nevezett. A legnagyobb súly 6100 kg., amit eddig regisztráltak.

 

Igazi különlegességként rendezték az elmúlt hétvégén Mezőfalván a Dog Olimpiát, melynek egyik legérdekesebb versenyszáma az ebek súlyhúzása. A síneken gördülő nehezéket speciális kutyahevederekkel kötik az állatokhoz, majd csalival, vagy szóbeli utasításra megindul a betonnehezékkel telerakott kocsi. A rendezvényről Fodor János fő szervező adott tájékoztatást.

Fotó: Oláh Tamás

 

- A kutyák súlyhúzásának versenye egy amerikai sport nyomán honosodott meg Magyarországon. A szánhúzó kutyák pihenő idejében kialakult versengések módosultak a mai formára, ami mára speciális, sínes súlyhúzássá nőtte ki magát. Közel tíz éve sztenderd (egyenes) pályán zajlanak a megmérettetések. Főleg bull típusú kutyák jeleskednek benne az erre kifejlesztett felkészítéssel és húzóhámmal. Tulajdonképpen a szánhúzás szárazföldi változatát láthatjuk. Nekünk ez a tizenegyedik Dog Olimpiánk, de a környező országokban is egyre népszerűbb a program. Mezőfalvára az egyik aktív versenyzőnk invitálására jöttünk. A súlyhúzás mellett falmászás és ugrás szerepelt a teljesíthető feladatok között – ismertette a rendezvény lényegét a fő szervező.

Gazsi József Dunaújvárosból érkezett a versenyre

 

A szombati kutyás erőpróbán rajtvonalhoz állt a dunaújvárosi Gazsi József is, aki második versenyére már dobogós múlttal rendelkező négylábú társát hozta el.

- Több mint tíz éve járok versenyekre. Eleinte csak fotózni, később már aktívabban is rész vettem a programok és a barátok segítésében – beszélt a kezdetekről Gazsi József. Tavaly kaptam egy amerikai pitbull terriert a barátoktól és így már az idén magam is rajthoz állhattam a saját nevelésű kutyámmal. Gyakorlatilag teljesen kezdő szinten vagyunk és ez a második versenyünk. Ezt megelőzően Délegyházán a saját súlycsoportjában harmadikak lettünk és meg is lepett, hogy az első alkalommal dobogóra került a kutya – mondta büszkén Gazsi József.

A versenyen részt vett a mezőfalvi Oláh Tamás is, aki Boyka és Hannibál nevű kutyájával jeleskedett a versenyszámokban. Tamás a négy éve versenyző Boykával ezen a rendezvényen búcsúzott az aktív sportolástól.

 

 

 

Share