28 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Programok, rendezvények a hétvégére!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Programok, rendezvények a hétvégére!

Ünnepelnek a vidéken is

Államalapításunk évfordulójára számos településen készültek programokkal. Van, ahol falunapot tartanak és van két község is, ahol lecsófőző versennyel egybekötött rendezvénnyel ünnepelnek. Részletek a Dunaújvárosi Hírlap összeállításában!

 

A képen a következők lehetnek: 1 személy

 

Baracson

Aratóünneppel kibővített falunappal ünnepelnek augusztus 17-én, pénteken és 18-án, szombaton. Hivatalosan pedig augusztus 20-án, hétfőn tíz órakor az apátszállási templomkertben tartják az ünnepi megemlékezést, ahol Várai Róbert, Baracs polgármestere mondja el államalapításhoz köthető gondolatait.

Mezőfalván

Augusztus 18-án, szombaton 17 órától a Piac téri kápolna előtt Kristofory Valter katolikus plébános áldja meg az új kenyeret, majd Márok Csaba polgármester mond ünnepi köszöntőt. A folytatásban a Piac téri parkba várják az érdeklődőket, ahol lecsófőző verseny, 20 órától a Szállj fel szabad madár című zenés előadás, 21.30-tól utcabál az EFKA zenekarral, közben 22 órakor tűzijáték a mezőfalviak augusztus 20-ai programja.

 

Nagyvenyimen

augusztus 20-án, hétfőn 10.50-kor a Szent Bernát Arborétumban tartják az új kenyér ünnepét. Köszöntőt mond Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere. A műsorban közreműködik az Aranydaru Dalkör, a Nagyvenyimi Táncegyüttes. Verset mond Komjáti János és Csizmadia György. Kisapostagon önkormányzati szinten nem terveztek ünnepséget, így a városkörnyéki rendezvényekhez kapcsolódnak majd.

Daruszentmiklóson

Rendhagyó módon, tizenkilencedikén, vasárnap tartják az ünnepségüket, ami a Barátságházban, reggel kilenckor kezdődik. Rauf Norbert polgármester köszöntője után a helyi előadók műsora következik, majd megnyitják az ottani gazdák már hagyományos terménykiállítását, amit ugyanezen a helyszínen tekinthetnek meg az érdeklődők.

Nagykarácsonyban

Új helyszínen, a Magyarok Nagyasszonya-templomban tartják meg a megemlékezésüket, ami hétfőn délután négykor kezdődik. Az ünneplők Müller Miklós polgármester köszöntője után a helyi előadók műsorát hallhatják, majd a legfiatalabb, az újszülött nagykarácsonyiak polgárrá fogadása történik. Az ünnepi ceremóniát oldott hangulatban, a templomkertben, lecsófőzéssel folytatják. A híres helyi étket az ünneplők a helyszínen fogyaszthatják el.

Előszálláson

Ünnepi testületi ülés keretein belül zajlik majd a rendezvényük. Ezt a Kossuth Lajos Művelődési Házban tartják, hétfőn délután négy órai kezdettel. A program Farkas Imre polgármester ünnepi beszédével kezdődik, amit egy kulturális műsor követ. Ennek keretében fogadják polgárrá a település újszülött babáit és kihirdetik a kenyérsütő verseny eredményét is.

Kulcson

A hajóállomáson lesznek a programok augusztus 20-án 10.15 perctől. Oberrecht Tamás köszöntője után Jobb Gyula polgármester mond ünnepi beszédet, majd versmondás, az új kenyér megáldása és megszegése – vagyis az ünnepi pillanatok – után 11.15 perckor kezdődik a lecsófőző verseny, és ezzel egy időben indul a hagyományos Kupac-túra a Dunán Lórévre és vissza. 17 órától könnyűzenei délutánnal, 21 órakor a Büszkeség pontnál tűzijátékkal folytatódik a program.

 

Share