16 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Megelevenedő mesék a mezőfalvi iskolában

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Képek a meseestről itt! >>>

 

Megelevenedő mesék a mezőfalvi iskolában

Olvasni jó – ez volt a lényege a különleges iskolai programnak!

Évek óta hagyomány a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskolában, hogy az őszi tanítási napok valamelyikén a tanítók különleges Meseesttel szórakoztatják az alsó tagozatos diákokat. Az olvasást népszerűsítő programon szinte nincs is olyan nebuló, aki ne akarnak részt venni. Október 18-án, csütörtökön sokan hozták magukkal otthonról kedvenc plüss figuráikat, éjszakai alvó kabala állataikat, vagy éppen párnájukat, takarójukat.

Tanítók meséltek, báboztak este az iskolában

Az első hallásra furcsa hír nagyon komoly pedagógiai törekvést tartalmaz. Miként kapcsolódik a tanítás és a pizsama egymáshoz? Nos, arra Mezőfalván már évek óta tudják a választ. Az olvasás, a könyvek megszerettetésének céljából Mese estet rendeznek minden ősszel az alsó tagozatosoknak az általános iskola tornatermében. Az önkéntes program olyan népszerű, hogy szinte alig van olyan nebuló, aki ne venne részt rajta.

 

Ki látott már olyat, hogy a maci iskolába megy?... Október 18-án este 19 órakor ismét gyerekzsivajtól hangos volt a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola tornaterme. Az intézményben már sok éve hagyomány, hogy Meseestet tartanak a pedagógusok, ezzel is kedvet ébresztenek az olvasáshoz, a mesékhez. A kisgyerekek világa legkönnyebben a meséken keresztül érhető el, és ezt nagyon jól tudják a mezőfalvi pedagógusok is. Éppen ezért találták ki az iskolai Meseestet, ahol az otthonról visszaérkező gyerekek magukkal hozhatják kedvenc plüssfiguráikat, takaróikat. A tornateremben berendezett „hálószobai” hangulatban pedig mindig valami érdekes és szórakoztató mesékkel, filmvetítéssel, vagy éppen egy-egy mesebeli történet helyi színházi adaptációjával kápráztatják el a pedagógusok a tanulókat. A múltheti alkalommal tréfás mesék szerepeltek az előadásokban. A szünetben ezúttal is Ági néni teája és rágcsálnivaló szolgáltak üdítőül. A Mese est végén, ahogy minden évben lenni szokott, boldogan, élményekkel telve mehettek haza a gyerekek.

Ági néni teája mindig nagyon jólesik a szünetben

 

Share