26 | 05 | 2019
Főmenü
Események
May 2019
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Véletlen kép

Óriási siker volt a mezőfalvi box gála

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

A kibővített fotóalbumért katt ide! >>>

 

Óriási siker volt a mezőfalvi box gála

Kibővített Tartalommal és képalbummal olvasható a Dunaújvárosi Hírlapban is publikált cikk! Mezőfalvi viszonylatban fontosabb összecsapásokról később videókat is láthatnak a Mezőhíren az olvasók. Érdemes majd visszatérni!

A nemzetközi rendezvényen egy ringben amatőrök és profik

"- Ahhoz képest, hogy elég erős ukrán mezőnyt hívtunk meg Kijevből és 90 százalékban velük bunyóztunk, ezért maximálisan elégedett vagyok a csapat teljesítményével, a srácokkal. Mindig van mit javítani, látok hibákat, de senki sem tökéletes! Egészen magas fölénnyel megnyertük a meccset. Miénk lett a kupa! Ennél több mi kell" – foglalta össze a meccsek tapasztalatait  az SE Sparing Mezőfalva edzője Kovács Richárd."

 

 

Hatalmas és sportszerű csatákat láthattunk december 1-én szombat este a mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében, ahol már másodszor álltak szorító kötelek mellé a hazai amatőr boksz és a profi világ jeles képviselői. A látványos show műsor keretében megtartott mérkőzéseken kiütéses KO, technikai KO és döntetlennel végződő összecsapásoknak is tapsolhattak.

Lassan boksz nagyhatalommá válik Mezőfalva, ha ilyen léptekkel folytatódik a ökölvívás népszerűsítése a régióban. Az idén második alkalommal kötelek közé lépő sportolók nagyszerű mérkőzéseken adtak randevút egymásnak. A házigazda Sparing SE Mezőfalva ezúttal Ukrajna csapatát látta vendégül. Az óriási küzdelmekben, egyhangú fölénnyel végül Mezőfalva nyerte az amatőr csapatok kupáját. A profi világ nagyjai között a címmeccsen Tóth László és Páczi Szabolcs ütközött meg, hogy a visszavágón végleg eldöntsék kinek jár a VBF világbajnoki öve. A tízből hét menetig tartó bokszolásban Tóth László került ki győztesen. A díjátadás után lapunknak elmondta, hogy már az első pillanattól érezte, ez a mérkőzés a markában van, ma nem veszíthet. Szenzációs érzés felcsatolni az övet. A sikerhez azonban nem csak az ő kitartása, hanem segítői, felkészítői és családja támogatására is nagy szüksége volt. Végül azzal búcsúzott, hogy megy a kisfiához, mert az apai szeretetből be kell pótolni öt hetet!

Feja Tibor a gála promotere

 

A rendezvényen mikrofon elé kértük a gála promoterét Feja Tibort, hogy mit jelent számára a boksz?

- Az ökölvívásra tette fel az egész életét a csapat. Gyakorlatilag ez egy családi vállalkozás, ahol feleségem, testvérem és édesapám is ebben dolgozik. Szeretnénk a sportágat elérhető és magasabb színvonalra fejleszteni Magyarországon. Ehhez kiváló lehetőséget teremt az amatőr ökölvívás és a profi boksz közös rendezvényen való szerepeltetése. A közönségnek és a profiknak is jó, ha amatőr bemutatkozásokkal szélesítjük, színesítjük gáláinkat. Ráadásul az amatőröknek kitűnő kiugrási és rutin szerzési lehetőség, hiszen közönség előtt tudnak csillogni, illetve olyan gálakörülményeket kapnak, amik egy-egy bajnokságban nincsenek meg. A folytatásban jövőre tíz rendezvényt terveztünk.

Az amatőr csapatbajnokság hazai sikere után nyilatkozott lapunknak Kovács Richárd is a házigazda SE Sparing Mezőfalva vezetője, edzője.

- Ahhoz képest, hogy elég erős ukrán mezőnyt hívtunk meg Kijevből és 90 százalékban velük bunyóztunk, ezért maximálisan elégedett vagyok a csapat teljesítményével, a srácokkal. Mindig van mit javítani, látok hibákat, de senki sem tökéletes! Egészen magas fölénnyel megnyertük a meccset. Miénk lett a kupa! Ennél több mi kell? – foglalta össze a meccsek tapasztalatait a mezőfalvi tréner.

 

A Sparing SE Mezőfalva hivatalosan 2018. február 1-jén alakult 8-10 fővel. Mára közel ötvenet is eléri a taglétszám a Fitt Box tagozattal együtt. A társaság célja az amatőr ökölvívás megszerettetése, népszerűsítése. Mellette pedig nem utolsósorban az egészséges életmódra nevelés és a sport kapcsolatának erősítése. Nemzetközi szinten ukrán és román kapcsolatokat is ápoló egyesület több versenyzővel is képviselteti magát a rendezvényeken. Az idén már harminckilencszer bizonyították rátermettségüket.

 

A képre kattintva indul a videó!

Gáspár Norbert

Share