25 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Karácsonyi koncerttel hangolódtunk advent harmadik hétvégéjére Mezőfalván

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a koncertről itt! >>>

 

Karácsonyi koncerttel hangolódtunk advent harmadik hétvégéjére Mezőfalván

Már teljes pompájában várja látogatóit a mezőfalvi Betlehem és a Piac téri karácsonyfa!

Gyönyörű téli hóesésben, a házak ablakain kiszűrődő meleg fénytől kísérve ballagtunk péntek este a mezőfalvi római katolikus templomba, hogy meghallgathassuk Mezőfalvi Nőikar és a Petőfi Sándor Általános Iskola Hangvirág Kórusának karácsonyi koncertjét. A rendezvény különlegessége volt a felnőtt és a gyerek kórus közös szereplésé mellett, hogy néhány számban Nagy Richárd református lelkész kísérte gitáron a kórusokat. Lélekben, szeretetben feltöltődve térhettünk meg otthonainkba. A hazafelé vezető út alkalmával megcsodálhattuk a Piac téren felállított községi karácsonyfát és a kápolnában kialakított mezőfalvi Betlehemet.

 

December 14-én, pénteken a mezőfalvi római katolikus templomban tartotta éves koncertjét a Mezőfalvi Nőikar és a Petőfi Sándor Általános Iskola Hangvirág Kórusa. Szülők, rokonok és érdeklődők előtt különleges darabokat is előadtak.  A rendezvény első mozzanataként Kristofory Valter a község katolikus plébánosa mondta el az ünnephez kapcsolódó gondolatait, majd felcsendültek a gyönyörű dallamok.

Csodálatos és bensőséges hangulatú koncertet követően Balogh Tímeával az együttesek vezetőjével beszélgettünk.

- Pont egy éve lépett fel először a vezetőváltás után a Mezőfalvi Nőikar szintén a karácsonyi koncert alkalmával. Az azóta eltelt időt a folyamatos átalakulás jellemezte. Szeretnénk közelebb vinni az emberekhez ezt a műfajt, amit örökletes célként követünk – mondta lapunknak Balogh Tímea a Mezőfalvi Nőikar és az iskola gyerek kórusának vezetője. Célunk, minél több embert bevonni az éneklés örömébe a korosztályoktól függetlenül. Megítélésünk szerint nagyszerű dolog egy csoporthoz tartozni, esetünkben a zene nyelvén kommunikálni. Az idei repertoárban könnyed darabokat választottunk, melyben erdélyi református énekek feldolgozását, Pintér Béla összeállításait, illetve magyar nyelvű fordításban több angol dal feldolgozását hallhatták a jelenlévők. Külön öröm volt számunkra, hogy néhány szám erejéig Nagy Richárd református lelkész kísérte gitáron az énekkarokat, ezzel is különleges hangulatot, hangzást adva a rendezvénynek. Remélhetőleg a hallgatóság is feltöltődött lélekben és szeretettben advent harmadik hétvégéjéhez közeledve. Mi pedig ezzel a műsorunkkal kívántunk kellemes ünnepeket!

További fotók itt! >>>

 

A képre kattintva indul a videó!

Pintér Béla: Gyere el a  jászolhoz még ma éjjel!

 

Share