19 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Elfogadni egymást úgy, ahogy vagyunk

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Elfogadni egymást úgy, ahogy vagyunk

Nem csak katasztrófahelyzetben számíthatunk tűzoltóinkra. A Kapcsolda című rendezvényen Jószolgálati Otthon lakóinak és a Móra Ferenc Általános Iskola tanulóinak szereztek feledhetetlen élményeket. A Kapcsolda-program célja, hogy különböző rendezvények alkalmával elősegítse az egészséges és sérült gyerekek találkozását. A mottója pedig: Elfogadni egymást úgy, ahogy vagyunk!

Képek: Nagy Gergő

Pénteken 10. alkalommal került megrendezésre a Kapcsolda nevű rendezvény, melynek célja, hogy a Jószolgálati Otthon lakói és a Móra Ferenc Általános Iskola tanulói eltöltsenek egy közös délutánt a Bánki iskolában az ottani diákokkal. A vendégek kézműves programokon vehettek részt, illetve színpadi produkciókkal is készültek, melyek idén is nagy sikert arattak. A program célja, hogy megtanuljuk elfogadni egymást úgy, ahogy van.

Egyesületünk két tagja is bánkis diák, és mivel ők is rendszeres résztvevői az eseménynek, innen jött az ötlet, idén megpróbálnánk azzal hozzájárulni a pozitív törekvésekhez, hogy az egyik tűzoltóautónkat bevigyük az iskolába, és ezzel okozzunk örömet a gyermekeknek. Az eseményt összefogó tanárnő, Vadas Zsuzsanna is nagyon lelkesen fogadta az ötletet, és rövid szervezés után meg is tudtunk egyezni minden részletről.

A vendégek egyik programja lehetett így a tűzoltóautó megtekintése, melyet nemcsak nagy örömmel és lelkesedéssel fogadtak, de kíváncsisággal is. Tűzoltóink bemutatták a szerkocsin található szakfelszereléseket, védőeszközöket, de kétség kívül a legnagyobb örömet a villogó látványa okozta.

Nekünk is egy lecke volt a péntek délután, és boldogok vagyunk, hogy örömet tudtunk okozni ezzel.

 

 

Mi is a Kapcsolda? A programot Szalay Kriszta színművésznő hívta életre néhány évvel ezelőtt, amikor az És a nyolcadik napon című színdarab megírásakor szembesült azzal, hogy „mekkora ellenállás, félelem van mai társadalmunkban sérült, ill. másfajta képességekkel rendelkező gyermekkel, illetve annak családjával szemben”. A művésznő a szemléletváltást kívánta elősegíteni a programmal. Egy-egy ilyen Kapcsolda-napon „egészséges” gyerekek vendégül látnak sérült gyerekeket néhány óra, esetleg egy nap erejéig.

 

Bővebben szalay Kriszta honlapján olvashatunk aprogramról! >>>

Share