18 | 04 | 2019
Főmenü
Események
April 2019
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Véletlen kép

Közös varráson a foltvarrók Mezőfalván

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Képek a rendezvényről itt! >>>

 

Közös varráson a foltvarrók Mezőfalván

Színek, foltok mesteri tehetségei. Ebből a nem mindennapi tehetségből láthattunk ízelítőt a foltvarrók hagyományos mezőfalvi közös varrásán. Nem csak a lelket, szívet gyönyörködteti, amit alkotnak, hanem hasznos kiegészítőket is kapunk a  hétköznapi életünk megszépítésére.

Régen a szegénység jele volt a foltosság, mára kreatív hobbivá, sőt, sok esetben művészetté nőtte ki magát a foltvarrás. Ez a rendezvény azonban már nem kimondottan a varrásról szól, hiszen a résztvevők nem egy esetben barátok, vagy évek óta jó ismerősei egymásnak. Így az öltögetés és a szakmai tapasztalatcsere mellett mindig adódik alkalom és idő egy-egy jó kis beszélgetésre is.

 

 

 A Cleopátra táncstúdió hastáncos produkciója, melyben egy mezőfalvi foltvarró (jobbra) Jermanné Dalos Szilvia is táncolt

Április 6-án, szombaton a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében ismét a színeké, formáké és a gyönyörű kézimunkáké volt a főszerep. A Mezőfolt rendezésében évek óta hagyományosan tavasszal megtartott közös varrásra ezúttal is sokan jöttek el. A rendezvény megnyitójában Márok Csaba Mezőfalva polgármestere kiemelte a helyi asszonyok és vendégeik kézügyességét, valamint a foltvarró rendezvények közösségteremtő értékét. A folytatásban a Kleopátra Táncstúdió hastáncos produkciója teremtett megfelelő induló hangulatot az alkotáshoz, melyben a közelgő húsvéti ünnepekhez készültek dekorációk.

 

A Cleopátra táncstúdió előadása a a kis képre kattintva indul!

 

Share