29 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Nagypéntektől használható az új buszmegálló Mezőfalván

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Nagypéntektől használható az új buszmegálló Mezőfalván

Húsvétra új buszmegállót tojt a nyuszi! Már nem kell sokat gyalogolni!

Tizenöt perccel is lerövidül a hazatérési idő. Különösen télen és az éjszaki sötétben jelentős a rövidebb ideig tartó út – mondta érdeklődésünkre egy fiatal pár, akik az első használatbavételi napon, a húsvéti ünnepekre hazatérve szálltak le az új megállóban.

Tavaly áprilisban így nézett ki az építési terület. Sokan reménykedtek benne, hogy még 2018-ban használatba vehetik.

Még a Dunaújvárosba vezető utat is megvilágítja  a járda új világítása. Különösen télvíz idején és sötétben nagy jóság a környéken lakóknak az új járda.

„Sokéves vágya a mezőfalviaknak, hogy a Kisfaludy utcára nyíló Velinszky és a Váci utca közötti szakaszon autóbuszmegálló létesüljön – írtuk tavaly az áprilisi lapszámunkban. Mezőfalva – Dunaújváros közötti 6219-es számú út felújítása során lehetőség nyílott az „évtizedes” vágyak teljesítésére is. A buszöböl létrehozásához azonban biztonságos, az előírásoknak megfelelő gyalogos megközelítés kialakítására is szükség volt. Ez utóbbi terhet Mezőfalva önkormányzata vállalta magára. Csaknem hatmillió forintos saját forrásból járda, és világítás épült a Kisfaludy utcára nyíló Váci és Velinszky utca közötti szakaszon. Teltek múltak a hónapok, elkészült az út, a buszmegálló, de a használatbavétel egyre csak csúszott, bár sokan már a tavalyi év végére várták. Tovább bonyolította a tömegközlekedéssel kapcsolatos hangulatot, hogy az ünnepi menetrenddel párhuzamosan a szolgáltató végleg megszüntette a reggel öt órai rásegítő járatot. Többen azt gondolták ekkor, hogy talán a buszmegállóból sem lesz semmi, hiába épült meg. Az idei első menetrendváltozás sem tartalmazta a mezőfalvi megálló beiktatását. Az utazóközönségnek egészen a húsvétot megelőző nagypéntekig kellett várni az örömhírre, miszerint április 19-től hivatalosan is használatba vehető az új buszmegálló. A jelzett napon lapunk is felkereste a megállót, ahol a leszálló utasok véleményét kérdeztük.

Kovács Bianka és barátja Szűcs András szerint tizenöt perccel i smegrövidül a hazafelé vezető út

- Nagyon örülünk az új megállónak. Tizenöt perccel is megrövidíti az utat haza, illetve idefelé – mondta érdeklődésünkre Kovács Bianka és barátja Szűcs András. Ez a rövidebb idő különösen nagy jelentőséggel bír a téli útviszonyok között, valamint a késő esti órákban a sötétben botorkálva hazafelé. Most biztonságos, jól kivilágított járdaszakaszon érhetőek el a faluba vezető utak – nyilatkozott hírportálunknak a fiatal pár.

 

Az örömbe azért belekeveredik némi üröm is a jó magyar szokás szerint. Az új megálló miatti megnövekedett menetidőt nem mindenki tolerálja jószívvel. Főleg azoktól hallani elégedetlen hangokat, akik nem ott szállnak fel, vagy le, illetve munkába érkezésnél van probléma a korábbi megszokotthoz képest. Talán idővel ez is kialakul és beépül a hétköznapok rendjébe. Ha az az egy év kivárható volt, míg elkészült és átadták használatra, akkor csak az utazó közönségen múlik majd.

Share