29 | 09 | 2024
Főmenü
Események
September 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Augusztus 20-án Szent Istvánra és államalapításunkra emlékeztünk Mezőfalván is

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók az ünnepségről itt! >>>

 

Augusztus 20-án Szent Istvánra és államalapításunkra emlékeztünk Mezőfalván is

Sport és kulturális műsorok, események várták az ünneplőket

 

Több okból különleges volt az idei augusztus 20-ai mezőfalvi ünnepség. Egyrészről a vírusszünet miatti bepótlandó közösségi rendezvényeinket igyekeztük realizálni, másrészről nem egy helyszínen zajlottak a programok. Gyakorlatilag reggeltől másnap hajnalig találhatott mindenki a maga számára megfelelő ünneplési vagy szórakozási lehetőséget.

 

Kilenc csapat mérte össze tudását  a kispályás kupán

 

Kora délelőtt kezdődtek a mezőfalvi programok az idén. A sportpályán kispályás futball kupán szurkolhattunk kedvenc csapatainknak. A Sport büfé szervezésében kilenc alkalmi formáció mérte össze tudását. A mérkőzések délutáni lezárása után a Csontdarálók, Heineken és a Huligánok sorrendben állhattak képzeletbeli dobogóra a csapatok. Dicséret illeti a szervezőket, hogy nem csak a foci szerelmeseire gondoltak a programok összeállításánál, hanem a kisgyerekes családokra is. Így kirakodóvásár, körhinta, ugrálóvár nyújtott felhőtlen kikapcsolódást a kilátogatók számára. A közösségi kenyérszegésre már a szokásos helyszínen, a Piac téri Szentháromság-kápolnánál került sor. Elsőként Márok Csaba Mezőfalva polgármestere köszöntötte a megjelenteket, aki beszédében kitért Szent István tetteinek történelmi jelentőségére, államalapítási munkásságára, párhuzamot vonva a mai kor hasonló társadalmi történéseivel. Köztük is külön hangsúlyt kapott jelen korunk helyzete, melyben nem csak a vírusoktól, de a globális felmelegedéstől is szenved az emberiség. Márok Csaba nem mehetett el szó nélkül a társadalmi összefogás szükségességének említése mellett, hiszen pont az előbb említett világméretű probléma okozhat helyi szinten is gondokat.

           

 

Éppen ezért fontos a közös gondolkodás, az összefogás, az egyfelé való „szekértolás”, mert ha így teszünk, akkor képesek leszünk a fejlődésre – hangoztatta. Nekünk itt Mezőfalván van jövőképünk – folytatta beszédét Márok Csaba. Gyermekeink minél színvonalasabb felnevelése a cél. Oktatási intézményeinket a kor elvárásainak megfelelően építjük és újítjuk fel. Meg kell tennünk mindent azért, hogy környezetünk méltó legyen az itt lakókhoz. Meg kell gátolni a szemetelőket. Rendet kell tartani közbiztonságilag. Meg kell tenni mindent annak érdekében, hogy Mezőfalva egy vonzó, virágzó település legyen. Nem egy országot kell felépíteni, hanem egy közösséget kell szebbé, jobbá tenni. A haladásunk helyességének bizonyítéka, hogy megállt Mezőfalván a népességfogyás. Szerencsére sok gyerek születik. Természetesen vannak feladataink, problémáink, amit egészen biztosan közösen meg tudunk oldani. Remélem, a jövő mindenkinek valami jót fog hozni, és annak örülni is tud! – zárta ünnepi beszédét Márok Csaba Mezőfalva polgármestere. A köszöntő után Kristofory Valter a község katolikus plébánosa Szent István Litániát tartott, majd megszentelte az új kenyeret, melyet Márok Csaba szegett meg.

          

További fotók itt! >>>

 

Ezután a Piac téri parkban folytatódtak az ünnepi események, ahol a Csillag Musical Társulat művészeinek énekes és prózai produkciója, valamint a Mezőfalvi Néptáncegyüttes nívós és hangulatos fellépése szórakoztatta a közönséget. Ezzel azonban még nem értek véget Mezőfalva augusztus 20-ai programjai. A sportpályán már hangoltak a lemezzsonglőrök. 20 órától Retro Discóban mulathattak a jelenlévők. A DJ pultoknál Vitális, Spool és Wolf volt. Közben 22 órától tűzijáték, majd újra zene és tánc következett hajnalig.

Az idei augusztus 20-ai rendezvények nem jöhettek volna létre, ha nagyon sok ember önzetlen, odaadó munkája, igyekezete nem segít. Támogatók voltak: Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata, FM Solar Vill Bt., Sport Büfé, Dunabau 777 Kft., Medosz SE. Köszönet érte!

       

Share