29 | 09 | 2024
Főmenü
Események
September 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

30+1... Osztály vigyázz!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A 8. c. Középen Csögérné Varga Tímea osztályfőnök

További képek >>>

 

30+1... Osztály vigyázz!

1990-ben ballagott az egykori 8.c. Azóta eltelt 30 év, meg még egy, és még mindig egy remek összetartó társaság. Már a harmadik osztálytalálkozójukat tartották. A kerek harmincadik évfordulójukat ünnepelték a harmincegyedikben.

 

Talán senkinek sem kell mondani, hogy a páros évforduló miért nem jöhetett létre, de igazából nem is ez a lényeg, hanem hogy újra együtt lehettek. Mert emlékezni mindig jó! Különösen, ha ezek az emlékek a már-már régmúltba vesző általános iskolai élmények. Faluhelyen, kis közösségben azt gondolhatjuk, hogy mindenki, mindenkit ismer és tartja a kapcsolatot. Az esetek többségében így is van, de azért érik meglepetések az embert, hiszen az eltelt utolsó találkozás óta (11 év) történhettek változások. Pont ezeket a változásokat, élettörténeteket osztják meg egymással egy ilyen osztálytalálkozón, ahogy az 1990-ben elballagott 8.c tanulói és osztályfőnökük teszi, immáron harmadik alkalommal.

                 

 

Szombat délután vidám társaság érkezett a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola bejárata elé. Férfiak és hölgyek régi, jó ismerősei egymásnak, ami nem is csoda, mivel nyolc évig koptatták együtt az iskolai padokat. A bejárathoz Csőgérné Varga Tímea osztályfőnök is időben megérkezett. Rögtön meg is kérdezte: Méninger Zsuzsi itt van? Nagy derültség: pont ott állt mellette! Nos, ezért is fontos, hogy megtartsuk ezeket a találkozókat, mert sokat változhatunk még 11 év után is – nevettek jókedvűen a többiek. Az üdvözlő ölelések után már az iskolában folytatódott az ilyenkor szokásos forgatókönyv. Természetesen ezúttal sem maradt el az alkalmi hetes jelentése „Osztály vigyázz! Tanárnőnek jelentem, megjelent 13 fő, hiányzik 11.” A napló szerinti névsor olvasását már az egykori osztályfőnök tartotta. Sorjában és alaposan kikérdezve diákjait, mi is történt velük a legutóbbi találkozás óta. Persze a közelmúlt eseményei mellett a régi diákcsínyek is befurakodtak a történetekbe. Jók és rosszak egyaránt. Ahogy Tímea tanárnő fogalmazott, semmivel sem voltak vásottabbak, mint az átlagos falusi gyerekek.

               

 

Akadt köztük kiemelkedő tanulmánnyal rendelkező, mint Tóth Andrea és Hódos Tünde, és volt, akinek bizony híre ment a faluban, mint például Fodor Krisztiánnak. Különlegesség még, hogy Csőgérné Varga Tímeának ez volt az első osztálya. Jelenleg 39 éve pedagógus. Az osztály ballagása után két évvel 1992-ben elment gyesre és nem a faluba jött vissza, hanem Dunaújvárosban folytatta a munkát. Kapcsolata azonban máig élő a legelső osztályával. Sőt, van akinek közülük a gyermekét is tanítja. Hamarosan befejezi az aktív pedagógusi munkát – árulta el terveiben a volt tanítványainak. A velük töltött szép emlékek egészen biztosan megkönnyítik majd az életkori váltást. Nem is kívánhatnánk neki és a 8. c-nek mást, mint hasonlóan jókedvű találkozásokat!

 

30+1... Osztály vigyázz!

1990-ben ballagott az egykori 8.c. Azóta eltelt 30 év, meg még egy, és még mindig egy remek összetartó társaság. Már a harmadik osztálytalálkozójukat tartották. A kerek harmincadik évfordulójukat ünnepelték a harmincegyedikben.

Share